Rodák z Olomouce potvrdil se že mu na prostějovské antuce mimořádně daří a v boji o finále se v pátek střetne buď s druhým nasazeným Radkem Štěpánkem nebo turnajovou senzací Pavolem Červenákem ze Slovenska.

Hájek na prostějovském centrkurtu strávil pouze dvaašedesát minut a zvítězil jednoznačně 6:1 a 6:3.

„Dnes jsem podal jeden z nejlepších letošních výkonů. Vycházelo téměř všechno, až na pár nepatrných chyb. Vítězných míčů a toho pozitivního bylo mnohem víc," těšilo Hájka.

„Byl jsem po všech stránkách lepší, sedlo mi to a cítil jsem se výborně."

Český hráč ztratil po prvním podání pouze čtyři míče, soupeři za celý zápas povolil pouze dva brejkboly, které však dokázal odvrátit.

Bývalý 59. hráč světového žebříčku Gabašvili patří mezi nebezpečné protivníky. Když se dobře vyspí, dokáže podat výkon na úrovni hráče světové třicítky. Před dvěma lety například na Roland Garros dokázal porazit Andy Roddicka ve třech setech.

„Je nebezpečný tím jak hraje rychle a nenechává soupeře moc tvořit. Já jsem se ale dnes snažil být ten aktivní a troufám si říct, že jsem to byl já, který hrál na úrovni hráče top třicet," konstatoval spokojený Hájek.

V pátečním semifinále olomoucký tenista narazí na lepšího ze čtvrtfinálového souboje mezi Štěpánkem a Červenákem.

„Pro mě by bylo lepší hrát asi s Červenákem, ale já přeji Radkovi a divákům, aby zítra viděli krásné semifinále mezi mnou a Radkem. Doufám, že budou zaplněné tribuny," přeje si osmadvacetiletý svěřenec trenéra Jana Suboty.

Hájek je dva kroky od svého čtvrtého vítězství na Czech Open.

„Doufám, že mi forma vydrží ještě dva dny. Dnešní den je ale uzavřený a já už myslím jenom na pátek."