Aktuální startovní listina Czech Open čítá 262 hráčů a hráček ze 34 zemí z celého světa. Největší zahraniční výpravy přihlásily Německo (17 reprezentantů), Rakousko (16), Polsko (16) a Srbsko (16).

Start v Olomouci si pochopitelně nenechají ujít všichni čeští reprezentanti, v čele 
s hráčkou elitní světové třicítky Ivetou Vacenovskou. Celkem se Czech Open 2013 zúčastní 41 českých hráčů a hráček, včetně Dmitrije Prokopcova, Petra Korbela, Renaty Štrbíkové a trojnásobného kadetského mistra Evropy Tomáše Polanského.

Ve dvouhře mužů bude turnajovou jedničkou Portugalec Marcos Freitas, dvaadvacátý hráč světového žebříčku. V ženském singlu je nejvýše nasazenou hráčkou mistryně Evropy z roku 2010 Běloruska Viktoria Pavlovičová, patnáctá stolní tenistka žebříčku.

Czech Open se bude hrát od středy 21. srpna do neděle 25. srpna. První dva dny budou patřit kvalifikaci. Hlavní soutěže se rozeběhnou v pátek 23. srpna dopoledne.

Příznivou zprávou pro fanoušky stolního tenisu je, že první tři dny turnaje bude vstup volný. Vstupenky 
v hodnotě 70 Kč se začnou prodávat až na dva závěrečné dny, k dispozici bude i výhodná víkendová permanentka za 100 Kč. Pořadatelé tak chtějí oslovit sportovní veřejnost z celého Olomouckého kraje a přispět tím k další popularizaci stolního tenisu mezi dětmi a mládeží.

Vše podstatné z Olomouce odvysílá Česká televize, která v sobotu a v neděli přiblíží divákům sportovního kanálu ČT4 závěrečná kola kvalitně obsazeného turnaje.

Chybět nebudou ani doprovodné akce. Jedna z nich se bude konat v úterý 20. srpna v Olomouc CITY.

Akce s názvem Vyzvi reprezentantky ve stolním tenise na souboj je zaměřena na širokou věřejnost. Fanoušci budou moci vyzvat hráčky Ivetu Vacenovskou a Renatu Štrbíkovou. Součástí programu bude exhibiční utkání těchto dvou reprezentantek. Začátek programu je v 17.00.