Startuje se čtvrteční časovkou družstev v Uničově, vítěz bude dekorován v neděli odpoledne v Dolanech.

Jedině na Czech Cycling Tour mohou fanoušci cyklistiky na českém území vidět stáje z nejvyšší kategorie WorldTour. Na startovním roštu tak opět stanou jezdci Bora-hansgrohe.

Německý celek doplní čtyři Pro kontinentální týmy: Israel Cycling Academy, Bardiani CSF, Wilier-Selle Italia a CCC Sprandi Polkowice.

Chybět nemůže ani domácí kontinentální tým Elkov Author – v sestavě sice bez hlavních opor včetně loňského vítěze Josefa Černého, zato s olomouckým rodákem Jakubem Otrubou. Na české Tour se premiérově představí i japonský národní tým.

Trenér Václav Jílek
Už ve čtvrtek! Sigma se po devíti letech vrací do pohárové Evropy

Rovinatá časovka i horské přejezdy

Kudy se jezdci ve čtyřech dnech vydají? Organizátoři si se stanovením trati dali znovu velkou práci.

„I když přípravy tratí začaly již v říjnu minulého roku, tak v polovině května se vše zhroutilo a trať časovky, ale i dalších etap jsme museli začít mapovat znovu,“ popsal komplikace ředitel závodu Jaroslav Vašíček.

Úvodní den bude již tradičně ve znamení časovky družstev na 18,2 km, která bude letos naprosto rovinatá, a v Uničově v ulici Dukelská startuje v 17 hodin (finiš cca v 18.10 rovněž v Dukelské ulici).

V pátek se jezdci vypraví z Olomouce (12.30) do Frýdku-Místku. Téměř dvousetkilometrová etapa jezdce zavede i do Beskyd a všechny prověří náročné stoupání na Pustevny.

Sobotní královská etapa znovu vrátí peloton do Olomouckého kraje. Startuje se v Mohelnici (11.30) a závodníci se postupně budou muset popasovat se stoupáním na Dlouhé stráně, Červenohorské sedlo, Vidly i Lyru. Peloton v závěru čekají okruhy v cílovém Šternberku (cca 16.20) – cyklisté se hned třikrát budou muset vypořádat se stoupáním na Ecce Homo.

V neděli na startu v Olomouci (11.00) už bude pravděpodobně znám vítěz. Na cílových okruzích, kterých se letos pojede devět, si to pak rozdají sprinteři i klasikáři. Dojez v Dolanech je plánován na cca 14.50, následovat bude slavnostní vyhlášení.

Martin Sladký
Přát si Sevillu? Proč jsme dostali takovou sodu, diví se bek Sigmy Sladký

Program CCT


Čtvrtek: časovka družstev
Uničov – Uničov (od 17.00)

Pátek: 2 etapa (197,7 km)
Olomouc – Frýdek-Místek (start 12.30, cíl cca 17.30)

Sobota: 3. etapa (178 km)
Mohelnice – Šternberk
(start 11.30, cíl cca 16.20)

Neděle: 4. etapa (147,9 km)
Olomouc – Dolany
(start 11.00, cíl cca 14.50)