Čtvrtfinále se hrála na dvě vítězná utkání vždy v jeden den.

V prvním klání začali lépe Hanáci, kteří se po necelých sedmi minutách dostali do dvoubrankového vedení.

Hradečtí však do půlky zápasu dokázali stav otočit na 4:3.

Třetí a čtvrtá perioda ale patřila Olomouckým. Těm se podařilo vstřelit tři branky a oplatili tak Hradeckým porážku ze základní části.

„Myslím, že jsme první zápas vyhráli zaslouženě. Za stavu 3:1 jsme udělali sice zbytečné chyby, které soupeř potrestal, jelikož má v kádru zkušené hráče. Zbytek jsme si ale pohlídali,“ řekl trenér Eagles Pavel Handl starší.

Hanáci tak měli k dispozici mečbol, který bohužel tři hodiny po zahájení prvního střetnutí nezvládli, i když měli dobře našlápnuto.

Drama až do konce

Začátek druhého střetnutí se podobal hodně tomu prvnímu. První perioda patřila Eagles, kteří ji vyhráli 2:0.

Druhou periodu domácí Hradec snížil, ale Olomoučané dokázali opět odskočit na rozdíl dvou branek a vedení drželi až ke konci předposlední periody.

Ještě necelé čtyři minuty před koncem dokonce Hanáci vedli o jednu branku, Hradečtí ale poslední minuty ovládli.

Nejprve srovnal Aleš Půlpán tři minuty před koncem a poté 66 vteřin před sirénou přidal i rozhodující branku, která znamenala, že o vítězi čtvrtfinále rozhodne následné prodloužení.

V tom rozhodl po dvou a půl minutách nejlepší střelec série Filip Kuťák.

„Prodloužení už je vabank. Bohužel nám se to nepodařilo. Se sezónou jsem ale spokojený. Zapracovali jsme mladé hráče, kteří odehráli většinu zápasů, až teď na to play-off, jelikož mají své hokejové povinnosti. Rozhodně zklamání není. Příští rok chceme omladit mančaft dalšími mladšími hráči, tak uvidíme, jak to půjde,“ dodal závěrem Handl starší.

Do Final Four tak postoupil Hradec společně s Přerovem (2:0 nad Roller Storm Praha), Černošicemi (2:0 nad Novým Jičínem) a Prague Rats (2:0 nad Boskovicemi).

ILHK Hradec Králové - IHC Eagles Olomouc 4:6

Branky a nahrávky: 9. Kuťák (Kastner, T. Půlpán), 17. Kastner (D. Voženílek), 22. J. Novák (T. Půlpán), 22. Kastner – 5. Šimo (Paška), 7. Boitard (L. Cik, Hrbatý), 17. Korhoň, 27. J. Cik (Boitard), 38. Boitard (L. Cik, Hrbatý), 45. Sršeň (Korhoň, Hrbatý). Rozhodčí: Veselý, Pechánek.

ILHK Hradec Králové - IHC Eagles Olomouc 7:5, prodl. 1:0

Branky a nahrávky: 13. Kuťák (T. Půlpán), 26. J. Novák (L. Novák, Malík), 27. Kuťák (A. Půlpán, Kastner), 44. Kuťák (A. Půlpán, T. Půlpán), 45. Půlpán (Kuťák, Kastner), 47. A. Půlpán (T. Půlpán), 48. L. Novák + rozh. branka 3. Kuťák (A. Pulpán) – 7. J. Cik (Boitard), 12. Šimo (L. Cik, Roupec), 18. Sršeň (Čuřík, Šimo), 33. Roupec (Čuřík), 45. Šimo (Čuřík). Rozhodčí: Veselý, Pechánek.

Sestava Hradce: Mahdal (Vavřina) – A. Půlpán, T. Půlpán, D. Voženílek, Malík, Kastner, J. Novák, M. Voženílek, Kuťák, Bezděk, Bureš, L. Novák.

Sestava Olomouce: Sedlář (Vágner) – J. Cik, Paška, L. Cik, Roupec, Čuřík, Sršeň, Hrbatý, Handl, Šimo, Korhoň, Boitard.

Jiří Horák