Na olomoucké palubovce se žádná senzace neudála. Hráčky slovenského nováčka z Hlohovce dokázaly Hanačkám vzdorovat pouze do desáté minuty. Potom přišla pětigólová šňůra domácích hráček, která nakonec stanovila podobu poločasového výsledku 17:11.

Hned po změně stran potom přišlo domácí navýšení na desetigólový rozdíl a v podstatě bylo po zápase. Od té doby už vedení domácích hráček pouze rostlo. A to až na konečný šestnáctibodový rozdíl v podobě 36:20.

„Jsem rád, že se ten zápas zvládl. Po těch trablech, co nás nyní provází,… zranění celý týden. Jsem rád za výsledek. Na utkání jsme se velmi připravovali, chtěli jsme vyhrát za každou cenu. Prvních patnáct minut bylo svázaných nervozitou a myslím, že ten první poločas mohlo být i trošku vyšší skóre. Druhou půlku jsme dominovali a už se nám vše dařilo,“ popsal pro oficiální web Českého svazu házené olomoucký trenér Libor Malínek.

Házenkářky z hanácké metropole si tak připsaly již třetí vítězství v řadě a nadále stoupají tabulkou MOL ligy vzhůru. S celkově dvanácti nasbíranými body se drží v první čtyřce. Hráčky Hlohovce jsou naopak s pouhými dvěma body na kontě na samém chvostu.

„My jsme přijeli s tím, že jedeme Olomouc potrápit, ale opakují se nám stále ty samé chyby, které děláme v každém zápase. Vlastními chybami dostaneme soupeře na nohy. Nechceme ten zápas zdramatizovat, a proto je výsledek, jaký je“, nechal se pro svazový web slyšet trenér slovenského celku Ivan Dávidek.
V neděli 27. října se Zory představí na palubovce Zlína.

DHK ZORA Olomouc – HK Sporta Hlohovec 36:20 (17:11)

Nejvíce branek: Závišková 9, Kašpárková 7, Patrnčiaková 6/1 – Czuczorová 5, Kolečiánová 5, Slamková 3. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmimetrové hody: 2/1 – 5/4.

Vyloučení: 3:2. Diváci: 180.

Olomouc: Haládiková, Polášková, Rašková - Závišková 9, Trumpešová 4, Jansová 3, Sovová, Protivánková, Kašpárková 6, Salčáková 5, Krajčovičová 1, Řezníčková 2, Patrnčiaková 6/1. Trenér: Libor Malínek.

Autor: David Kubatík