Na konci uplynulé sezony jste přitom prohlásila, že s šestkovým volejbalem končíte. Proč jste nakonec své rozhodnutí změnila?
Bohužel, už druhý rok se mi to nepodařilo. (smích)

Jak to myslíte?
Problém je v dalším pracovním životě. Pracovat se mi ještě nechce.

V letní přestávce jste se chtěla se svou sestrou zaměřit na plážový volejbal. Do jaké míry se to podařilo?
Povedl se nám začátek na zimním mistrovství republiky, kde jsme skončily třetí. Chyběly tam ale nejlepší dvojice z léta. Potom jsem měla zdravotní problémy a spoustu turnajů jsme vynechaly. Skončily jsme tak kolem dvanáctého místa. Takže nic moc.

Prodloužila jste smlouvu v Olomouci. Měla jste více nabídek?
Měla. Ale věděla jsem, že pokud ještě budu hrát, tak jedině v Olomouci. Tady mi to přijde pro mě nejlepší. Jsem v klubu spokojená.

Extraliga se rozšířila o dva nováčky, hraje se novým systémem. Jak odhadujete ambice týmu?
Nechtěla bych nijak přestřelit, ale ve středu tabulky, doufám, že bychom mohly být. Vloni se nám to nepodařilo. Kdybychom byly kolem pátého šestého místa, mohly bychom být spokojeny.

V úvodním kole jste porazily Liberec. Zatímco po prvním setu to vypadalo na jednoznačnou záležitost, v dalším průběhu se začal zápas komplikovat. Proč?
Jsme sice kvalitní družstvo, ale ne natolik, abychom měly jistotu. Soupeř byl opravdu slabý, ale my ho nepřejedeme. Nemáme jistotu. Bojujeme celý zápas samy se sebou a koncentrace odchází.

Není to také tím, že se postupně přizpůsobujete slabé hře soupeře?
Ano, je to také tím. Nemáme jistotu.

Po zápase se slabým Libercem vás čeká nováček ze Střešovic. Rozlosování soutěže by se tedy dalo označit za optimální, když v úvodu narazíte na slabší soupeře…
Pro naše sebevědomí určitě, ale pro hru to není ideální. V dalším průběhu soutěže narazíme na týmy, které budou hrát úplně jiný volejbal.

Jak odhadujete rozložení sil v extralize. Předpokládáte, že týmy jako KP Brno, Olymp nebo Slavia budou zase v tabulce nahoře?
Myslím si, že by stejná družstva měla být nahoře, i když dost hráček odešlo. Tyto kluby jsou ale schopny poskládat kvalitní tým z dorostenek. Ještě je třeba počítat s Prostějovem, který nakoupil spoustu kvalitních hráček.

Nováček z Prostějova má nejvyšší rozpočet, vyhlásil vysoké cíle, ale zatím zůstává menší neznámou…
Moc se neúčastnili turnajů. Přes léto vlastně neměli trenéra, kdy Krempaská byla u reprezentace. Myslím si, že zpočátku od nich nemůžeme čekat žádné výsledky. Ale pokud se sehrají, v play-off by mohli dojít daleko.

Dříve jste patřila do reprezentace. Pomýšlíte ještě na národní tým?
Ne, já už reprezentační ambice nemám. Opravdu ne. Zkusila jsem si vysoký volejbal. Už jsem na jiné úrovni. Reprezentační družstvo je už někde jinde. Mám volné léto a to je pro mě to hlavní. (smích)