Už samotné pořadatelství finálové skupiny ME družstev chlapců do 12 let je pro pořadatele ve Sportovním klubu Véska dobrou vizitkou. Pro porovnání: dívky do 12 let o víkendu soupeřily v anglickém Sunderlandu. Celá akce však teprve v polovině, o nadcházejícím víkendu se totiž ve Vésce představí tenistky do 16 let. „Jedná se o hlavní událost halového kalendáře Tennis Europe v roce 2015. Tento vrchol halové sezony sdružuje výkonnostní špičku chlapců a dívek z Evropy do dvanácti a šestnácti let," uvedl ředitel turnaje Ondřej Perůtka.

Českým tenistům se v areálu nedaleko Olomouce dařilo a díky vítězství nad Francií získali bronzové medaile.

V souboji o zlato Dánsko porazilo Velkou Británii 2:1. V prvním zápase Elmer Moller zaznamenal jednoznačné vítězství nad Jackem Pinningtonem Jonesem, kdy Dán prohrál pouze tři gamy a porazil britského hráče 6:1, 6:2. Druhý bod pro Dánsko získal Holger Rune nad Derrickem Chenem po výsledku 6:3, 6:1.

„Dánové byli ve skvělé formě po celou dobu soutěže. Vyhráli jejich kvalifikační skupinu a pak porazili Polsko ve čtvrtfinále a pořadatele Česko Republiku v semifinále závěrečné skupiny. Češi potvrdili fantastické bronzové medaile vítězstvím nad Francií," zhodnotil finálovou skupinu Ondřej Perůtka.

Od pátku do neděle se ve Vésce představí tenistky do 16 let.