Poslední květnový víkend bude ve Šternberku patřit mistrovství Evropy Ecce Homo. Na 40. ročník automobilového závodu do vrchu se dostanou i fanoušci a budou moci sledovat kvalitní závodníky.

Podmínkou pro vstup diváků do areálu je negativní test na covid, který nesmí být starší než 72 hodin. Organizátoři navíc zajistili možnost otestovat se před samotným vstupem. K radosti všech nadšenců bude možné navštívit i parkoviště, kde budou moci obdivovat stroje závodníků.

Silnici I/46 v Jívavské ulici ve Šternberku na hlavním tahu na Opavu zavře oprava mostu. Květen 2021
Tah přes Šternberk zavře oprava. Místní rozčílila objížďka, mluví o blokádě

Ecce Homo 2021, ME v závodech do vrchu ve Šternberku
29.5. 8:30 trénink
30.5. 9:00 závod
        18:30 vyhlášení vítězů (Horní náměstí)
Vstupné: 200 Kč (sobota), 250 Kč (neděle), 300 Kč (víkend)

Občerstvení

„Rozhodnutí, že se závod pojede s diváky, přišlo velmi pozdě. I přesto se ale snažíme zajistit stánky s občerstvením na obvyklá místa, včetně parkoviště závodních strojů. Snažíme se závodům neubrat na kráse,“ zmínila na webu závodu tisková mluvčí AMK Ecce Homo Šternberk Milena Schärferová.

O víkendu 28. – 30. května do Šternberka zavítá množství zajímavých jmen. Nebude chybět Marek Rybníček s novým lákadlem KTM x-BOW GTX, oblíbený Felix Pailer se svým zářivě oranžovým vozem Lancia Delta Integrale nebo závodník „Dubai“ s Mitsubishi Lancer Evo Berg Monster.

Bude další rekord?

V otevřených speciálech jsou přihlášeni například Francouz Sébastien Petit s Nova NP01 -2 nebo domácí Petr Trnka s Norma M20FC Mugen. Právě na něj budou čeští fanoušci nejvíce zvědaví. Trnka totiž předvedl před měsícem ve Šternberku na mistrovství České republiky skvělý výkon a šlapal na paty vítězi Christianu Merlimu, za kterým zaostal o pouhou necelou sekundu. A to Merli překonal rekord trati!

Festival Šternberský kopec
Decibely v centru? Festival Šternberský kopec našel nové místo

Historické vozy

Na startu nebudou chybět ani Rakušané s vozy Tatuus Master, Christian a Sigrid Ferstl. V mistrovství Evropy historických vozidel nebudou chybět opět znamenité vozy Roberta a Františka Kudelových, Talbot Lago, na které se diváci mohou těšit.

Tréninky se jedou v sobotu od 8.30. Závod startuje na trati Ecce homo v neděli v 9 hodin. Vyhlášení vítězů potom proběhne ve stejný den v 18.30 u Městského úřadu Šternberk.