Borec klubu Muay Thai Olomouc si náladu ani přes výborný výkon spravit nedokázal. Rozhodčí totiž vítězství přisoudili soupeři.

„Cítili jsme, že prohru v olomoucké kleci chceme co nejrychleji hodit za hlavu, proto jsme neváhali a nabídku přijali. Štěpán nastoupil v pyramidě čtyř bojovníků do semifinále proti domácímu borci a velkému favoritovi, který vozí medaile ze světových i evropských šampionátů IFMA,“ popisoval trenér Tomáš Musil.

„Štěpán bojoval naprosto skvěle a plnil taktické pokyny. První kolo jsme jasně vyhráli, druhé kolo bylo vyrovnané a třetí kolo opět za nás jasná výhra, kdy Štěpán soupeře tlačil a naháněl po ringu, v klinčích byl dominantnější. Přesto rozhodčí dali bodovou výhru našemu soupeři, který následně celý mini turnaj vyhrál, když ve finále porazil soupeře KO,“ líčil Musil.

Místo vytoužené výhry tak přišla mrzutá porážka.

„Mrzí nás to, ale bohužel za hranicemi se na body a proti domácímu borci nevyhrává. Po opadnutí frustrace jsme tento zápas vyhodnotili jako výborný výkon a jsme velice spokojeni,“ prohlásil trenér Tomáš Musil.

Štěpán Guba na konci října odletí na tři měsíce trénovat a zápasit do Thajska. „To je pro jeho kariéru správná volba,“ dodal trenér.

KIDS CHALLENGE ASOCIACE CMTA

V sobotu vyrazila delegace devíti dětí z Muay Thai Olomouc do Prahy na celorepublikový trénink a různé soutěže. „Něco kolem stovky dětí si užilo sportovní sobotu. Dokonce se nám podařilo vybojovat i nějaké medaile,“ řekl trenér Musil.

Sedmiletá Míša Dostálová (na snímku vpravo) vybojovala zlatou v klinčích, když ve finálovém souboji porazila o hlavu vyšší a těžší soupeřku. Bronz brala i v člunkovém běhu. Vašek Čudovský (14 let) vyhrál soutěž v kopech na čas a skončil třetí v klinčích. Andrea Johanesová skončila třetí v klinčích, když na své cestě prohrála až se čtvrtou soupeřkou,“ chválil trenér Tomáš Musil mladé bojovníky.

Ilustrační foto
Tenisové naděje v Omeze. Startuje halový ITS CUP