„Hlavní zápas bude v režii těžkých vah. Z Penta Gymu Praha nastoupí Jirka ,Mamut' Paluska a proti němu Daniel Dittrich, což si myslím, že bude velká show. To se bude divákům líbit," odhaluje hlavní organizátor večera z olomouckého Smash Gymu Michal Prstek.

Galavečer nazvaný Cage Fight Olomouc IV je už čtvrtým v pořadí a má tak na Hané svou tradici i nadšené publikum. Akce je zařazena do série turnajů Gladiator Championship Fighting. Bojovníci se střetnou v deseti zápasech, z toho tři zápasy budou podle pravidel K-1 a zbývajících sedm podle pravidel MMA. Jedná se o velmi populární smíšená bojová umění, ve kterých je povolena řada technik, jak v postoji, tak i v boji na zemi.

Své zastoupení bude mít na vrcholné akci pochopitelně také početná olomoucká či hanácká skupina. „V MMA budou zápasit Roman Procházka nebo Vojta Hrabčík, Honza Otevřel a Pavel Hennrich budou v K-1. Bude tam řada dalších jmen z Olomouce, Přerova či z pražského Penta Gymu," řekl Michal Prstek, který se zároveň věnuje také trénování řady olomouckých borců. „Všechny zápasy vidím tak, že by měly být vyrovnané. Jsou tam borci podobné výkonnosti a bude samozřejmě záviset na aktuální připravenosti a na štěstí. Ale myslím, že Olomoučáci jsou výborně připravení. Každopádně věřím v naše vítězství," odhodlaně prohlásil Prstek.

Sehnat vstupenky na akci už však bude složité, sportovci se již nyní mohou těšit na atmosféru v zaplněném bouřícím sálu, jehož kapacita je zhruba tisíc míst. „Je zcela vyprodáno, bude full house. Lístky bohužel nebudou ani na místě. Celý program je tentokrát založen na zápasech, bude to opravdu nabité," hlásí Michal Prstek z domácího Smash Gymu Olomouc. Akce Cage Fight Olomouc IV začíná v neděli od 18 hodin.