Olomoučanky od počátku nenechaly nikoho v ostravské hale na pochybách, že si přijely pro rychlé vítězství. V prvním setu se ujaly vedení hned od úvodního hvizdu (0:6) a domácí hráčky už se jen marně snažily korigovat jejich náskok (4:12, 11:20), aby nakonec uhrály jen čtrnáct výměn.

Na počátku druhé sady se volejbalistkám Ostravy podařilo jít do vedení 6:4, které ale lídr tabulky smazal šesti body v řadě a pak už opět řídil další průběh hry - 18:25.

I třetí dějství začaly o něco lépe Ostravanky, jenže podobně jako v předchozím setu to z vedení 6:5 byla rázem ztráta 6:10, která se postupně navyšovala až na konečných 13:25. Univerzita Palackého tak zvládla projít základní částí extraligy bez jediné porážky.

„Momentálně máme hodně zápasů na domácí a evropské scéně a musíme se vyrovnávat i s přechodem z míčů Gala na Mikasy a zpět. V dnešním utkání jsme ovšem dobře podávali a dostávali soupeře pod tlak. A i když jsme na začátku druhého setu dostali několik es, tak jsme se za chvíli dostali do hry a celý zápas jsme měli pod kontrolou,“ těšilo šéfa olomoucké lavičky Jiřího Teplého.

„Soupeř nás zatlačil servisem a my jsme málo bojovali, i když nás fanoušci skvěle povzbuzovali. Navíc jsme udělali spoustu nevynucených chyb,“ hodnotil krátké střetnutí stručně ostravský trenér Zdeněk Pommer.

Z domácích soutěží si nyní volejbalistky Univerzity Palackého opět odskočí na mezinárodní scénu. V úterý je od 20 hodin čeká ve slovinském Kamniku další zápas Středoevropské ligy MEVZA.

TJ Ostrava - VK UP Olomouc 0:3 (-14, -18, -13)

Rozhodčí: Kubinec, Ištvanech. Čas: 65 minut. Diváků: 150.

Ostrava: Kašparová, Makauskaiteová, Nečasová, Faltínová, Žolnerčíková, Zemanová, libera: Chevalierová, Červenková. Střídaly: Zedníková, Diatková, Lukáčová.

Olomouc: Dudová, Dedíková, Sokolová, Napolitano Šenková, Kossányiová, Strušková, libero: Kovářová.