Jakkoli trenér Olomoucka apeloval na své svěřence, aby předvedli kvalitní defenzivu, utkání se opět rychle zvrhlo v ofenzivní dostihy. USK bylo po většinu prvního poločasu v mírném náskoku, ale do konce první půle Hanáci stáhli ztrátu na jediný bod.

Olomoucko v první polovině utkání táhl fantastický Dunans, který na začátku druhé půle dokonce poslal domácí tým do vedení. To si Hanáci udržovali až do konce třetí čtvrtiny, kdy se ale v poslední sekundě trefil Vukosavljević a USK tak před startem poslední čtvrtky vedlo o jeden bodík.

Velké drama pokračovalo i v poslední části a ještě tři a půl minuty před koncem bylo skóre vyrovnané. Pak ale znovu zaúřadoval Dunans, který nejprve předvedl skvělý blok a následně poslal Olomoucko znovu do dvoubodového vedení.

To se dvě vteřiny před koncem povedlo Palyzovi díky trestným hodům ještě navýšit na rozdíl tří bodů, ale USK mělo možnost posledního útoku. Při pokusu o trojku Applebyho však domácí Douglas stihl takticky faulovat ještě předtím, než hráč hostů vystřelil, a Pražané měli k dispozici jen dva trestné hody.

Z nich hosté první proměnili a druhý odrazili o desku, aby ještě měli možnost srovnat. Olomoucko si však díky úspěšnému doskoku své vítězství pohlídalo.

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto
Velký obrat. Jestřábi v Litoměřicích vybojovali čtvrtou výhru v řadě
Fotbalisté Nových Sadů. Ilustrační foto
Další zklamání na Nových Sadech. Body si odvezl Havlíčkův Brod

BK Olomoucko – USK Praha 79:77 (22:24, 47:48, 61:62)

Nejvíce bodů: Dunans 26, Palyza 14, Pelko 9, Smith 7, Douglas 7, Močnik 6, Norwa 5 - Appleby 20, Vukosavljević 16, O. Sehnal 11, Mareš 11, Tůma 10, Křivánek 5. Rozhodčí: Baloun, Nejezchleb, Kučírek. Fauly: 24:22. TH: 18/13:19/12. Trojky: 10:9. Doskoky: 35:25. Diváci: 623.