„Myslím si, že jsme si zápas s extraligovým soupeřem užily. Nebyl to až tak velký propadák," hodnotila olomoucká trenérka Jana Stejskalová.

V úvodu desátý tým první ligy s favoritem držel krok a v šesté minutě dokonce vedl 10:6. Poté ale Hradec po sérii třinácti bodů odskočil na 10:19. Olomoucké basketbalistky s předním týmem Ženské basketbalové ligy držely krok ještě ve druhé čtvrtině a o poločase na ukazateli stavu svítilo přijatelné skóre 31:49.

Místo obvyklých patnácti minut však hráčky odpočívaly tři minuty a domácí tým zcela odpadl. Favorit skóre navyšoval až na konečných 57:115.

„Nebrala jsem ani oddechové časy, aby to mělo přínos pro fyzičku některých hráček. Chtěla jsem, aby byly v tempu a měly jsme to rychle za sebou," řekla s úsměvem Stejskalová.

Olomoucké basketbalistky (v bílém)

Zároveň věří, že konfrontace s jedním z nejlepších českých týmů bude pro její svěřenkyně přínosem. „Některé se nestačily ani otáčet. Bylo o jeden level rychlejší než první liga," porovnávala Stejskalová.

Největší rozdíl mezi oběma týmy byl v rychlosti a důrazu pod košem. „My trénujeme třikrát čtyřikrát týdně a soupeř osmkrát. Hradecké hráčky jsou navíc robustnější a pod košem si udělají prostor," poznamenala Stejskalová.

Olomoucké basketbalistky navíc do pohárového utkání nenastoupily v plné síle. „Nebyly jsme kompletní, protože jedna hráčka má zraněné koleno a druhou jsme kvůli studijním povinnostem nechaly v Trutnově," dodala Stejskalová.

Týmu se příliš nepodařil úvod sezony a v první lize je na desáté příčce. „Chceme postoupit do play off, abychom nehrály barážovou skupinu jako vloni," plánuje trenérka.