Domácí Basketbal Olomouc odehrál utkání bez svého kapitána Jakuba Sedláka a i z tohoto důvodu držel poslední tým tabulky s Hanáky po celý průběh zápasu krok. „Jakub Sedlák nebyl zdravotně úplně v pořádku, tak jsem se rozhodl jej šetřit na důležité utkání v play-off. Byla to zkouška pro ostatní hráče," uvedl trenér Olomouce Michal Pekárek.

Po nerozhodné první čtvrtině (15:15) domácí odskočili na rozdíl sedmi bodů (34:27). V druhé polovině utkání se domácím nedařilo tak v útoku a Kondoři se po třetí čtvrtině přiblížili na rozdíl třech bodů (44:41). Olomoucký tým se díky výkonu založenému na kvalitní obraně radoval z výhry 64:59.

„Dnes jsme nepředvedli optimální výkon, ale počítá se výsledek. V první půli jsme vycházeli z dobré obrany, druhý poločas byl ale místy takový utahaný a v útoku se nedařilo, jak bych si představoval. I tak jsme ale zvítězili a za to jsem rád. Dobrý výkon dnes předvedl zejména Žeňa Scripcaru a Filip Pekárek," zhodnotil utkání olomoucký trenér.

V neděli budou dohrány zápasy obou nadstavbových skupin první ligy a Olomouc se dozví svého soupeře pro play-off. Hanáci budou hrát nejprve v pátek 27. břenzna na palubovce soupeře a poté v neděli 29. března od 19:45 v Čajkaréně. Hraje se na dvě vítězná utkání.

Basketbal Olomouc – BK Kondoři Liberec 64:59 (15:15, 34:27, 44:41)

Body Olomouce: Scripcaru 23, F. Pekárek 13, Andres 8, Moravec 7, Schuster 5, Sehnal a Kozák 4. Trojky: 4:4. Fauly: 21:17. Doskoky: 30:35.