Příklad? Předminulý víkend hrály olomoucké volejbalistky turnaj Final Four Středoevropské ligy v Maďarsku a další den vítězně zvládly i extraligovou bitvu s Libercem.

„Člověk, který nikdy nedělal vrcholový sport, si to jen těžko dovede představit. Únavu jsme ale dokázaly překonat,“ vyprávěla slovenská nahrávačka Dudová.

Z turnaje Final Four MEVZY jste si přivezly stříbrné medaile, o den později jste už bojovaly v extralize. V ní máte jediný cíl – postoupit do finále play-off?
Ano, v semifinále je pro nás Ostrava přijatelným soupeřem. V sezoně jsme s ní ještě neprohrály ani set. Pro nás to bude taková povinnost, splnit postup do finále. Play-off je ale úplně jiná soutěž, začíná se od nuly a rozhodne aktuální forma. Já doufám, že se nám to podaří.

Jak jste si po návratu z maďarského Final Four užívaly atmosféru zaplněné haly v televizním zápase s Libercem?
Atmosféra byla fakt neskutečná. Za poslední tři roky, co jsem v Olomouci, jsem takovou atmosféru nezažila. Možná minulý rok ve finále Českého poháru, ale musím říct, že to, co jsme zažily minulé pondělí s Libercem, bylo nádherné. Doufám, že lidé přijdou i na finále play-off a podpoří nás. Samozřejmě, pokud tam postoupíme.

Ilustrační foto.
Start fotbalového jara se dál odkládá. Kde se bude přesto hrát?


Jak si ceníte toho, že jste postupně dokázaly přilákat čím dál víc fanoušků na domácí zápasy?
Když jsem přišla před třemi roky, tak jsem měla trochu problém s tím, že mnoho lidí na zápasy nechodilo. Ale už minulou sezonu jsme si dokázaly získat fanoušky a tento ročník se to ještě o něco zvedlo. Pro nás je ta podpora opravdu důležitá a fanoušci jsou skutečně tím sedmým hráčem na hřišti. V zápase s Libercem se to potvrdilo, hrálo se výborně a nikdo si nedovolil vypustit žádný míč. Diváci nám to nedovolili, hnali nás za vítězstvím a bylo to prostě úžasné (usmívá se). Byl to pocit k nezaplacení.

Jak byste porovnala současnou sílu kádru s předchozími sezonami? Má tým větší šance na zisk titulu?
Minulý rok a tento rok je to na stejné úrovni. Ani jsme neoslabily, ani nijak neposílily. Jsme vyrovnané družstvo a na každém postu máme zdvojené pozice. Při každém střídání máme adekvátní náhrady. Myslím, že pokud postoupíme do finále s Prostějovem, tak rozhodne aktuální forma. Obě družstva se znají úplně do detailu, takže už se těžko bude mluvit o nějaké přípravě na zápasy. Rozhodne aktuální forma a asi i to štěstíčko na konci (usmívá se).

Olomoucké volejbalistky. Ilustrační foto
Olomoučanky jsou v semifinále, čeká je tam Ostrava



Tým je složený z hráček různých národností – české, slovenské a chorvatské. Sedly jste si po lidské stránce?
Určitě, nikdo nemá žádné problémy. A když už nějaké problémy jsou, jak tomu v ženském týmu většinou bývá, tak jsme dost vyspělé družstvo na to, abychom se s tím vypořádaly, promluvily si v šatně. Ale myslím, že problém v našem družstvu nemáme. Týmová chemie je důležitá na hřišti i mimo něj, a u nás to funguje.

Vznikla za poslední roky, kdy se přetahujete o pozici nejlepšího týmu v republice, rivalita mezi hráčkami Olomouce a Prostějova?
Myslím, že ne. Každá se navzájem známe, ať už z Prostějova nebo Olomouce. Musím říct, že mimo hřiště jsme kamarádky. Každá tam má tu svoji spřízněnou duši. Než o nějaké rivalitě, tak je to spíš o tom, odehrát kvalitní zápas a vyhecovat se ke kvalitnímu výkonu. Po zápase to opravdu nejsou žádné narážky nebo nějaké nadávky.

Páté čtvrtfinále HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
Knotek: Úmorné, my jsme hráli a Plzeň dávala góly