Teprve dvacetiletý Váňa nasbíral šestnáct bodů, když se blýskl hned pěti trojkami. „Odehráli jsme dobrý zápas a celých čtyřicet minut hráli naplno,“ pochvaloval si křídelník Olomoucka.

I bez opor jste odehráli s Nymburkem důstojnou partii. Jak jste spokojení s posledním utkáním před play-off?
S výsledkem můžeme být určitě spokojení. Jsme ale nespokojení s doskokem. Nymburk měl hodně útočných doskoků, my navíc především v první polovině přidali hodně ztrát. Zastrašili nás zónovým presinkem po šestkách. Ale jinak jsme odehráli docela dobrý zápas a hráli celých čtyřicet minut naplno.

V utkání už o moc nešlo. Bylo to znát?
Zápas to byl už o ničem. Jen o prestiž a pro diváky. Nevím, jestli Nymburk hrál úplně na maximum. My si zahráli víceméně všichni. Hlavně jsme nastoupili my mladí.

Volejbalistky Olomouce. Ilustrační foto
Olomoučanky přejely Ostravu a v semifinále vedou

Podruhé jste hráli v Olomouci. Berete prostředí v Čajkaréně jako domácí?
Je to napůl domácí. Neměli jsme tu tolik tréninků a na halu úplně zvyklí nejsme. První půlka s Pardubicemi nám tu nevyšla a zvykali jsme se. Ale nemůžeme si stěžovat. Hala je docela dobrá a tím, že je menší, jsou fanoušci víc slyšet než v Prostějově.

V utkání proti Pardubicím jste si v úvodu na halu zvykali. Upozorňoval vás trenér, abyste si dali na start zápasu pozor?
Určitě. Na to dává důraz pořád. Začátky zápasů nám často nevycházejí, ale teď to nebylo ta hrozné. I když se to zvládnout i líp.

Olomoucko proti Nymburku
Mladíci Olomoucka drželi krok s Nymburkem, fandila zaplněná Čajkaréna

V play-off vás čeká Opava. Co bude podle vás klíčové v boji o postup?
Opava je známá tím, že jsou to hlavně střelci. Umějí vystřelit za tři. Budeme si muset dávat. Nenechat se objíždět do koše, abychom nemuseli moc vypomáhat a oni pak měli volný střed. Hráli jsme s nimi strašně moc zápasů, takže je známe víc než sami sebe. Jejich křídla hodně chodí na útočné doskoky, tak je musíme odstavovat, což nám někdy dělá problém.

Jak jste spokojení s nadstavbou, ve které jste si připsali jen dvě výhry z deseti zápasů?
Hlavní cíl jsme měli splněný, ale chtěli jsme přidat co nejvíce výher, což nám moc nevyšlo. Ale nemusíme být tolik zklamání.

Prostějovské volejbalistky. Ilustrační foto
Prostějovské volejbalistky na úvod semifinále hladce přejely Brno