Herní mizérie pokračovala ještě na začátku třetího setu, pak už ale Agelky dominovaly a připisují si tak vítězství 3:1 na sety.

„Bylo to klasické utkání na začátku sezony. Zkrátka nahoru dolů. Kubánky přišly před dvě pár dny, to samé Veronika Trnková. Přiznám se, že jsme měli i cíl si v tomto zápase vyzkoušet všechny varianty," řekl po utkání prostějovský trenér Peter Goga.

A jeho svěřenkyně začaly na výbornou. Svého soupeře v prvním setu doslova válcovaly a Emontsová nakonec pečetila skóre v prvním setu na 25:14.

Druhý set však přinesl diametrálně odlišný volejbal. I když začaly Hanačky výborně a vypracovaly si náskok 3:0, Šternberk hru vyrovnal a díky horšímu příjmu Agelek šel dokonce do vedení, které nakonec narostlo na sedm bodů. Prostějovanky se sice snažily o snížení náskoku, v euforii hrající Šternberk je však přehrával a druhý set vyhrál v poměru 25:18.

Krize prostějovských volejbalistek vrcholila na začátku třetího dějství, když prohrávaly už 3:0, poté však skóre dotáhly.

Při nerozhodném stavu 9:9 zavelela jako správná kapitánka k obratu Mareike Hindriksenová a svými třemi vydařenými podáními poslala Prostějov do trháku 13:9.

V hanáckých barvách nastoupila i v této části hry Kubánka Rodriguezová, která pomohla k několika bodům, včetně toho posledního na 25:16

V posledním setu zápasu vydrželo nerozhodné skóre do stavu 13:13, poté se Agelky odtrhly a nakonec povolily šternberským volejbalistkám uhrát jen pět míčů. Pátou sadu tak vyhrály 25:18.

I přes prohru byl hostující trenér Šternberka Martin Hroch spokojený.

„Myslím si, že jsme zde dva roky nevyhráli ani set, a letos je to tedy premiéra. Zápas jsme si chtěli hlavně užít, protože je to přece jen Prostějov a my se taky teprve sehráváme. S dnešním zápasem jsem ale spokojený," zhodnotil utkání.

Prostějov – Šternberk 3:1 (14, –18, 16, 18)

Nejvíce bodů: Emontsová 16, Herelová 14, Rodriguezová a Trnková po 9 – Oborná 14, Dudová 12, Napolitano Šenková 10.