Bezmotorové letadlo krátce před půl dvanáctou dopoledne spadlo na dráty elektrického vedení. 

Událost se stala mimo obytnou zónu v ulici Rejvízská za penzionem Růže. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jeseníku a jejich dobrovolní kolegové z Jeseníku a Bělé pod Pradědem.

„Po příjezdu zjistili, že bezmotorový větroň spadl na dráty elektrického vedení, které strhl na zem. Hasiči kontaktovali energetiku, která na místo vyslala techniky," sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Nehoda si vyžádala vážné zranění pilota letounu. Čtyřiapadesáti­letého cizince záchranáři letecky transportovali do olomoucké fakultní nemocnice.

„Příčiny pádu zjišťujeme ve spolupráci s leteckou inspekcí," informovala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

V Jeseníku se v posledních letech nejedná o první leteckou havárii. Na konci října 2010 havaroval též v Bukovicích kluzák, který zavadil o dráty vysokého napětí. Pětašedesátiletý pilot tehdy vyvázl s lehkým pohmožděním nohy.

Jen o týden později havaroval rovněž v Jeseníku motorizovaný větroň typu Atlas. 31. října 2010 se v půl deváté ráno pokoušel nouzově přistát na jesenickém fotbalovém hřišti, dopadl však na střechu budovy blízkého koupaliště. Letadlo tehdy pilot opustil po svých.

Na Jesenicku se nachází letiště v Nové Vsi. Spolu s letištěm v Krnově se jedná o jediné přistávací plochy v České republice, které leží na závětrné straně hor. Větroňům mohou nabídnout unikátní povětrnostní podmínky.