„Dostal jsem smyk. Na cestě bylo hodně sněhu, silnice nebyla posypaná. Kdybych v zatáčce začal brzdit, celé auto by najelo přímo na barák," řekl řidič, který však nebyl české národnosti.

Na pozemku nejbližšího domu tak skončil „pouze" připojený vlek náklaďáku. Ten se i s převážející drůbeží otočil o sto osmdesát stupňů. Podle majitele domu však na objektu žádné viditelné škody nejsou.

„Naštěstí to dopadlo jen na túji a strom. Kdyby tady nebyl, bylo by to horší," přemítal.

Celá kolize, při které ke zranění osob nedošlo, přilákala zraky několika obyvatel. Podle některých svědků jel šofér na kluzké vozovce příliš rychle.

„Byl jsem zrovna na horním konci Opatovic, když jsem viděl, jak rychle se s tím kamionem přes obec valí. Říkal jsem si, že s takovou daleko nedojede, a to se nakonec potvrdilo," sdělil Přerovskému a hranickému deníku jeden z přihlížejících.

Na místě zasahovali policisté i hasiči z Hranic a z Opatovic. Havarovaný kamion zcela zablokoval silnici v obou směrech. V Mariánském údolí tak policie dopravu odkláněla na Ústí a řidiči museli zvolit jinou trasu také z opačného směru od Býškovic. 

„Komunikace v daném úseku bude neprůjezdná asi do sedmnácti hodin. Práce na místě nehody stále probíhají. Zatím nemáme ani přibližný údaj o počtu uhynulých kuřat. Ten získáme až následující den," uvedla odpoledne k situaci krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Večer doplnila, že komunikace byla krátce před půl šestou zcela zprůjezdněna a je průjezdná v obou směrech.

Místo, kde došlo ke stržení krajnice zhruba v délce čtyř metrů je řádně označeno dopravním značením. Celková hmotná škoda, která vznikla při dopravní nehodě, činí 220 000 korun.