Událost se stala na zastávce Náměstí Hrdinů.

Dvě mladé ženy se při srážce zranily, naštěstí zřejmě ne vážně. Záchranka je ve stabilizovaném stavu odvezla do fakultní nemocnice. 

„Z prvotního šetření vyplývá, že ke střetu mělo dojít v okamžiku, kdy tramvajová souprava, řízená šestatřicetiletým řidičem, která jela ve směru od Tř. Svobody k ulici Palackého, najela do prostoru tramvajové zastávky Náměstí Hrdinů a z pravé strany, z prostoru zvýšeného nástupního ostrůvku měly bezprostředně vstoupit do jízdní dráhy tramvaje dvě chodkyně, obě ve věku dvacet let,“ informovala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Doplnila, že obě byly při střetu zraněny.

Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami.

„Při nehodě došlo ke hmotné škodě na tramvaji, která byla předběžně odhadnuta na 20 000 korun. Přesné příčiny nehody a její okolnosti šetří policisté Dopravního inspektorátu Olomouc,“ dodala mluvčí. 

Nehoda na dálnici D35 u Nákla skončila srážkou tří aut a zraněním řidičky jednoho z nich
Na dálnici u Olomouce bourala tři auta, jedna zraněná

Podle mluvčího krajské záchranky Pavla Lampy byly ženy převezeny do Fakultní nemocnice Olomouc s pohmožděninami.

„Byly to ženy mladšího věku. U obou dvou se jednalo o lehké až středně závažné poranění s tím, že obě byly převezeny ve stabilizovaném stavu a k dalšímu dovyšetření na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. Jednalo se zejména o pohmožděniny a odřeniny,“ uvedl mluvčí. 

Student Tomáš Vojkovský poskytl Olomouckému deníku fotografie z místa nehody.

„Při mém příchodu zrovna rychle přijížděla houkající sanitka a stáčela se, aby zastavila, nechala si uvolnit cestu od přihlížejících a medici se tak mohli dostat ke sražené osobě,“ popsal.

Vizualizace nového mostu na Komenského
Dohodnuto. Práce kolem mostu u Bristolu začnou v dubnu
Omega Olomoucký ples 2018 v NH hotelu
Olomoucký ples v NH hotelu roztančila i Lucie Bílá. Tady jsou fotky