Podle vedení olomoucké univerzity byla dívka studentkou filosofické fakulty.

Na koleji Bedřicha Václavka, kde se neštěstí stalo, však nebydlela.

K vysokoškolským kolejím vyjely dvě posádky zdravotnických záchranářů v deset hodin dopoledne.

„Na místě byla nalezená vážně zraněná třiadvacetiletá žena. Do příjezdu posádek prováděl operátor zdravotnického operačního střediska se svědky události telefonickou asistovanou neodkladnou resuscitaci, návazně na to pokračovali zdravotníci v rozšířené resuscitaci. Bohužel žena na následky svých zranění na místě zemřela," sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Policie odmítla další informace sdělit. „Událost je v šetření, v tuto chvíli k tomu nebudeme žádné bližší informace sdělovat," řekl v neděli po obědě krajský policejní mluvčí František Kořínek.

O smutné události se už mluví i na sociálních sítích. Podle prorektora pro vnější vztahy Univerzity Palackého Petra Bilíka, dívka na kolejích nebydlela. Vysokou školu však coby studentka navštěvovala.

„Je nám to moc líto. Dívka přišla kolem deváté hodiny na návštěvu, na Václavkách nebydlela. V tuto chvíli víme jen jméno a fakt, že se jednalo o studentku filosofické fakulty. Událost je v šetření Policie ČR, detaily zatím známé nejsou," uvedl Petr Bilík v příspěvku.