Hromadná srážka dvou nákladních, šesti osobních vozidel a dodávky se stala kolem poledne ve směru od Ostravy na Olomouc.

Dálnici ve směru na Olomouc policisté po nehodě na více než dvě hodiny zavřeli. Plně průjezdná byla opět až po 14. hodině.

„Nehody se ale naštěstí obešly bez vážnějších následků a zranění," konstatoval policejní mluvčí Josef Bednařík, podle kterého bylo hlavní příčinou všech kolizí to, že řidiči podcenili počasí a nepřizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hranic a Bělotína.

„Pomáháme zajistit asi dvěma desítkám účastníků nehod odtah jejich vozidel, z nichž některá jsou značně poničená. Záchranka sice na místo dorazila, ale nemusela nikoho ošetřovat," řekl krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že situace je kvůli vytrvalému sněžení stále značně nepřehledná a řidiči by se měli úseku zdaleka vyhnout.

První stopku dostal hlavní tah mezi Ostravou a Olomoucí už před devátou ráno po nehodě na silnici R35 nedaleko Lipníku.

Při srážce se naštěstí nikdo nezranil, silnici ale i zde museli policisté  uzavřít.

„Do nákladního vozidla narazil osobní vůz. Nehoda se ale naštěstí obešla bez zranění. Úsek mezi 290. a 296. kilometrem byl zcela uzavřen a doprava byla odkloněna po staré cestě na Lipník nad Bečvou se sjezdem na Dolní Újezd," popsal krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

AKTUÁLNÍ INFO o sněhu na silnicích v regionu čtěte ZDE