Při střetu Škody Felicie s protijedoucím nákladním autem s návěsem 16.července zamřeli na silnici mezi Olomoucí a Šternberkem u odbočky na Bohuňovice dva dospělí a jedno dítě. Těžkým zraněním v nemocnici následně podlehlo i druhé dítě.

„Příčinou bylo jednoznačně nedání přednosti v jízdě. Bohužel to bylo v případě nákladního vozidla a pro posádku to mělo naprosto fatální následky,“ informoval na čtvrteční tiskové konferenci k prázdninové nehodovosti Tomáš Lerch, ředitel služby dopravní policie.

Nehoda skútru a seatu ve Šternberku
Seat srazil ženu na skútru. Ta utrpěla těžké zranění

Při jedné z nejtragičtějších prázdninových nehod na českých silnicích mohlo sehrát roli ostré slunce a vedro – k nehodě došlo ve 14.22 a teploty byly ten den vysoké. „

Snažíme se dlouhodobě připomínat, že ostré slunce a teplé počasí výrazně ovlivňuje řidiče. Jiným způsobem řidiče, který je v kondici a naprosto zdráv, a na prosto jiná situace je u řidiče, který trpí nějakou chorobou nebo je ve vyšším věku,“ vysvětloval na ČT24 Lerch.

Havárie řidiče hyundaie u Hněvotína
Hyundai metal salta do pole, řidička vletěla do stromu. Dva zranění

Podle informací Deníku mezi Bělkovicemi-Lašťany a Bohuňovicemi tehdy ve Škodě Felicii jeli prarodiče se svými vnoučaty. V horkém dni s tropickými teplotami měli údajně namířeno do bohuňovického aquaparku.

O pravděpodobné příčině tragické nehody na frekventovaném silničním tahu mezi Olomoucí a Opavou se hovořilo od počátku. V úvahu připadala ještě možná technická závada na osobním vozidle.

Nehodu stále vyšetřuje policie pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Jak již dříve informovala, vyžádala si znalecké posudky z oboru soudního lékařství, silniční dopravy a také ke zkoumání technického stavu vozidla.

"Pravděpodobnou příčinou dopravní nehody se jeví nedání přednosti. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou nadále v šetření," sdělila ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dechová zkouška u řidiče nákladního auta, který při střetu neutrpěl žádné zranění, byla negativní.

Místo tragické havárie cyklisty u Vésky
U Vésky našli mrtvého cyklistu. Hledají se svědci
Upravená nebezpečná křižovatka na tahu Olomouc - Šternberk u Štarnova .
Na tahu Olomouc - Šternberk bezpečněji? Přibyl nástřik, staví odbočovací pruh