„Řidič vozu značky Mazda, který přijížděl od Loštic, chtěl odbočit. Přitom pravděpodobně nedal přednost Škodě Octavia, jež přijížděla po hlavní silnici. Obě auta se čelně střetla. Zranilo se pět osob. Jedna z nich byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci," sdělila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na místě zasahovaly tři posádky rychlé záchranné služby i vrtulník.

„Muž a žena byli po ošetření na místě nehody a stabilizaci se středně těžkými poraněními hlavy a hrudníku transportováni do traumacentra olomoucké fakultní nemocnice. Další ženu se zhmožděním hrudníku a břicha převezla záchranná služba na urgentní příjem nemocnice v Šumperku," informoval ředitel Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Petr Hubáček.

Muž s tříletým dítětem, které cestovalo v autosedačce, sice neutrpěli žádná vážnější zranění, záchranáři je přesto převezli k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice.

Dvě jednotky hasičů, které k nehodě vyjely, provedly na místě protipožární opatření a odpojily baterie v havarovaných vozech. Poté hasiči pomáhali s ošetřováním a transportem zraněných do záchranářského vrtulníku.

„Z jednoho havarovaného vozidla unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Jednotky po zaměření nehody policií uklidily komunikaci a jedno z vozidel pomocí navijáku vyprostily z pole na komunikaci," uvedla krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Malému dítěti, které bylo účastníkem nehody, hasiči předali plyšovou hračku. Ty vozí v zásahových autech právě pro tyto účely, aby pomohly dětem zvládnout stresovou situaci.