V pondělí 20. října se v 9.40 stala dopravní nehoda na komunikaci R 46 v katastru obce Bystročice. Ke kolizi došlo v levém jízdním pruhu.

„Podle vyjádření řidičky automobilu značky škoda jedoucí od Prostějova na Olomouc jelo v tu dobu v pravém jízdním pruhu nákladní vozidlo s návěsem. Ten vybočil a zavadil o zpětné zrcátko škodovky. Majitelce vznikla na vozidle škoda pět tisíc korun," popsal nehodu krajský policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že svědci se mohou přihlásit na telefonním čísle 974 762 751.

K další nehodě došlo v pátek 24. října ve večerních hodinách na parkovišti u čerpací stanice Benzina nacházející se na katastru obce Bystročice. Dopravní značení B4 tam poškodil zatím nezjištěný řidič tím, že do něj nacouval.

„Škoda dosáhla pět tisíc korun. K řádnému prošetření události žádáme svědky, aby se obrátili na linku 974 722 752," poznamenal Josef Bednařík.

Policisté nyní také hledají svědky havárie, k níž došlo ve čtvrtek 23. října kolem půl čtvrté odpoledne na silnici mezi obcemi Senice na Hané a litovelskou místní částí Unčovice. Motocyklista tam nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel mimo silnici. Pak narazil do svodidel a upadl na zem.

„Na místě zastavili motoristé, kteří mu pomohli vstát a přivolali záchrannou službu. Motocyklista však nasedl na motorku a odjel. Na místě zanechal helmu a jednu rukavici," uvedl policejní mluvčí. Podrobnější informace o průběhu nehody policisté přijímají na telefonu 974 766 251.