O osmačtyřicetiletém politikovi a manažerovi nejsou žádné zprávy už týden, tedy od minulé neděle.

„Pohřešovaný byl naposled spatřen v neděli 6. května. Z místa bydliště odešel neznámo kam a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu,“ informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pátrání zatím stále probíhá.

"Policisté nadále podnikají veškeré kroky k nalezení pohřešovaného. Ke konkrétním krokům pátrání nemůžeme sdělit žádné bližší informace," konstatovala v neděli odpoledne mluvčí Urbánková.

Desáté výročí letos oslavily Slavnosti kroje ve Velké Bystřici na Olomoucku
Slavnosti kroje ve Velké Bystřici přilákaly stovky návštěvníků

Je to pro všechny šok

V práci se Miroslav Petřík podle jeho kolegů od té doby neobjevil. Telefon v posledních dnech nezvedal.

„Neozval se nám. Je to pro všechny šok. Nevíme, co se stalo a všichni věříme, že se co nejdříve najde a bude v pořádku,“ reagoval provozní náměstek technických služeb Jiří Fryc.

V to doufá i Jaromír Malý, blízký spolustraník z ČSSD a starosta Hlušovic, který se s Petříkem naposledy viděl 1.května.

„Tento týden jsem ho sháněl v práci, ale bylo mi řečeno, že je v Ostravě na konferenci. Před chvílí jsem mluvil s tajemnicí ČSSD a ptala se mě, co je s Mirkem, že se mu nemůže dovolat,“ uvedl předseda okresního výboru ČSSD.

Petřík je dlouholetým regionálním politikem ČSSD a manažerem. Je neuvolněným členem Rady města Olomouce a ČSSD s ním v krajském městě počítá i pro další volební období – Petřík jde do podzimních komunálních voleb v Olomouci jako čtyřka na kandidátce.

Doufáme, že je v pořádku

Pro Petříkovo zmizení dnes hledali jeho blízcí a známí vysvětlení jen velmi těžko.

„V politice je dlouho, je manažerem. Jestli na něj někdo vyvíjel nějaký tlak, něco se mu stalo, nějaká nehoda, ale opravdu nevím, co si myslet. Doufám, že je v pořádku a v pondělí se potkáme na krajském výkonném výboru,“ věří Malý.

„Na Mirka bylo vždycky spolehnutí, není to nezodpovědný člověk. Vůbec netuším, co se mohlo stát,“ reagovala komunální politička, která zná Petříka 20 let.

Podle policie není jasné, co měl Petřík na sobě, když odešel z domova. Policie požádala o pomoc v pátrání.

„Pohřešovaný má střední postavu, modré oči, vlasy má krátké, rovné a šedé, uprostřed na pěšinku, nosí bradku,“ popisovala policejní mluvčí pohřešovaného.

„Prosíme občany, kteří muže někde viděli nebo ví, kde se zdržuje, aby ihned kontaktovali nejbližší policejní služebnu, nebo volali na linku 158,“ uvedla mluvčí Urbánková.

Po muži, který kradl značkové parfémy v jedné z olomouckých drogerií teď pátrají olomoučtí policisté. Obrací se přitom se žádostí o pomoc na širokou veřejnost.
VIDEO: Neznáte ho? Ukradl parfémy za více než dvacet tisíc. Teď ho hledá policie
Po ženách, které ukradly peněženku pátrají olomoučtí policisté. Krádež se stala 18. dubna v podvečer v jedné z prodejen s oděvy.
VIDEO: Policie hledá zlodějky, ukradli ženě peněženku v prodejně s oděvy
Olomouc – Po muži, který se pokusil prostřednictvím odcizené platební karty o neoprávněný výběr pátrají olomoučtí policisté. O pomoc prosí i širokou veřejnost.
VIDEO: Muž chtěl vybrat peníze na cizí kartu, policie ho teď hledá