„Svou výpovědí by zejména mohla pomoci osádka osobního motorového vozidla tmavé barvy, nezjištěného typu a registrační značky, která bezprostředně v době střetu projížděla místem dopravní nehody ve směru od Šumperka na Mohelnici," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Policisté zveřejnili snímek z videokamery, který byl pořízen z autobusu těsně před střetem. „Vlastní událost bohužel zaznamenána není," konstatovala Marie Šafářová.

Svědci se mohou přihlásit na kterémkoliv policejním oddělení nebo na bezplatné lince 158.

Tragická srážka se stala v Olomoucké ulici poblíž čerpací stanice Slovnaft. Starší škodovka, ve které sedělo pět Ukrajinců, odbočovala na hlavní tah směrem na Šumperk. Osmadvacetiletý řidič buď autobus přijíždějící od Mohelnice přehlédl, nebo podcenil jízdní vlastnosti svého plně naloženého auta a mokré vozovky. Policisté nyní čekají na výsledky pitvy a zřejmě si nechají také vypracovat znalecké posudky od dopravních expertů.

Letos na silnicích v okrese Šumperk zemřelo již dvanáct lidí, region se tak v bilanci tragických havárií vyhoupl na druhé místo v Olomouckém kraji. Na tom prvním je okres Přerov.