Neznámá řidička auta bílé barvy, pravděpodobně Škody Fabie, mířila 14. srpna v 8 hodin ráno po dálnici D1 ve směru z Ostravy na Olomouc.

Na 309. kilometru poblíž Hranic měla z dosud nezjištěných důvodů vytlačit osobní vůz Opel Vivaro ke středovým ocelovým svodidlům.

„Řidič opelu se v důsledku toho střetl s jiným vozem Škoda Fabia, který jel za ním, a havaroval do svodidel a protihlukové zábrany. Neznámé auto, které řídila pravděpodobně žena ve věku 40 až 45 let s blond vlasy do culíku, se střetu vyhnulo a mělo pokračovat po krátkém zastavení dál ve směru na Olomouc,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Srážka dacie s motorkou mezi Písařovem a Bušínem na Šumpersku
Motorka se čelně srazila s dacií, obě vozidla shořela

Celková škoda při nehodě se vyšplhala na 570 tisíc korun. Majitelé aut ji předběžně odhadli na 170 tisíc korun - z toho na vozidle Opel Vivaro je 150 tisíc.

„Škoda na protihlukových stěnách a poškozených svodidlech je pak 400 tisíc,“ upřesnil mluvčí.

Policie se nyní obrací se žádostí na svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv bližší informace k okolnostem nehody - zejména autu, jež mělo vytlačit Opel Vivaro mimo komunikaci.

Mohou se přihlásit na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovat přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice na adrese Kocourovec 19 na telefonu 974 762 751. 

Nehod u Kozlova
Při nehodě u Kozlova se zranili tři lidé, řidič před jízdou pil