Havárie se stala v 8:45 hod. na výjezdu z Tovačova.

Šofér Peugeotu 206 se zřejmě chtěl vyhnout hrozícímu střetu s protijedoucím předjíždějícím autem, strhl volant a dostal smyk. Narazil do náklaďáku, poté se vůz roztočil a odletěl do pole.

Řidič se zdemolovaného auta vyvázl podle policistů jen s lehčím zraněním, záchranka jej odvezla do olomoucké fakultní nemocnice. Policie nyní hledá svědky havárie.

Řidič této felice pod vlivem drog ujížděl v Olomouci 17. března 2021 policejním hlídkám.
"Zhulený" řidič ujížděl v Olomouci policistům, ti museli vytáhnout zbraň

"Podle výpovědi svědků jel dosud nezjištěný řidič, v pravděpodobně tmavém osobním vozidle, od Tovačova směrem na Olomouc. Na konci obce v blízkosti nepřehledné pravotočivé zatáčky začal předjíždět Ford Transit a dál pokračoval i v předjíždění nákladního auta s přívěsem," přiblížila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po předjetí soupravy se měl neznámý vůz zařadit rychle před náklaďák, protože v protisměru se objevil Peugeot 206.

"Řidič peugeotu chtěl zabránit střetu a strhl řízení doprava. Jakmile auto najelo na travnatý pás, dostalo smyk a přejelo do protisměru, kde narazilo do zadní části nákladního auta a přední části jeho přívěsu. Tím došlo k deformaci osobního auta, několikerému přetočení (ne přes střechu) a nakonec skončilo odhozené v poli," popsala mluvčí policie.

Opilý řidič naboural v olomoucké Ladově ulici do sloupu veřejného osvětlení a dopravní značky.
Opilý mladík v Olomouci rozbil auto o sloup. Neměl ani řidičák

Šofér z rozbitého peugeotou sám vystoupil, první pomoc mu poskytli řidič a spolujezdec z dodávky, řidič náklaďáku pak přivolal pomoc. 

"Vzhledem k tomu, že se na místě nepodařilo ustanovit řidiče ani osobní vozidlo, které předjíždělo, prosíme případné svědky nebo řidiče, kteří se v dané době nacházeli v blízkosti nehody a mohli by poskytnout informace, i záznamy z kamer umístěných v jejich vozidlech, které by vedly k ustanovení řidiče a daného vozidla, aby nás kontaktovali na lince 158. Výzva je určená i řidiči vozidla, který dodávku a nákladní auto předjížděl, aby mohla být nehoda řádně prověřena a objasněna," vyzvala policejní mluvčí.