Vážná kolize se stala v neděli 19. srpna odpoledne na silnici první třídy mezi obcemi Bušín a Písařov na Šumpersku.

Osobní vůz Dacia Logan se čelně střetl s motocyklem BMW, který řídil pětatřicetiletý muž.

Po nárazu motorka začala hořet.

„Náraz poškodil nádrž motocyklu, uniklé pohonné hmoty se vznítily. Požár pak zachvátil obě zúčastněná vozidla a vzápětí se rozšířil také na přilehlou vegetaci,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Při nehodě se oba řidiči zranili a záchranáři je transportovali do nemocnice.

Podle prvotních odhadů škody činí skoro čtvrt milionu korun. byli transportováni k ošetření do nemocnice.Policie nyní vyšetřuje okolnosti i míru zavinění nehody.

Nehod u Kozlova
Při nehodě u Kozlova se zranili tři lidé, řidič před jízdou pil

Další nehoda motocyklu se stala v pátek 17. srpna v katastru obce Loučná nad Desnou. V serpentinách pod Červenohorským sedlem se boural dvaatřicetiletý motorkář.

„Ve stoupání při projíždění prudké zatáčky nezvládl řízení. Ve snaze zabránit střetu s protijedoucím vozidlem havaroval,“ upřesnila mluvčí policie. Motocyklista skončil v nemocnici.

Rychlost stála pravděpodobně i za nehodou motorkáře, která se stala v neděli 19. srpna krátce před sedmou hodinou večer na silnici první třídy u Štítů.

Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu BMW při prudkém brždění před zatáčkou dostal smyk. Upadl na silnici a narazil do svodidel. I tento jezdec se zranil. 

Zaklíněného řidiče vytahovali z vraku
Porouchané auto na D35 zdemoloval náklaďák, řidiče museli vyprostit