Od 7 do 20 hodin policisté evidovali 28 oznámení o nehodě.

V noci byl uzavřen mohelnický kopec na hlavním tahu mezi Olomoucí a Hradcem Králové.

"Je tam uzavřen provoz v obou směrech. V úseku se provádí údržba silnice. Žádáme řidiče, aby se snažili najít objízdnou trasu a do tohoto úseku vůbec nenajížděli," řekla ve středu v noci policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

V noci po 22. hodině se stala v Třebovské ulici v Mohelnici nehoda dvou osobních aut, došlo při ní ke zranění chodce.

Na hlavním tahu v Mohelnici u čerpací stanice Benzina poté po 23. hodině havarovaly dva nákladní automobily a tvořily se zde kolony.

Zřejmě nejzávažnější byl ve středu ranní incident kamionu na D46 u Brodku u Prostějova.

„Převrátil se a zablokoval oba dva pruhy, muselo se jezdit objízdnou trasou," řekla krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Při nehodě došlo k proražení palivové nádrže, uniklo z ní přibližně 200 litrů nafty na silnici. Hasiči nádrž provizorně utěsnili. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Náklaďáky nevyjely kopce

Od odpoledních do nočních hodin řidičům cestu zkomplikoval i mohelnický kopec, kde uvízly kamiony.

Tři nákladní auta se nacházela na hlavním tahu z Mohelnice na Moravskou Třebovou ve stoupání na Studenou Loučku.

„Kamiony bohužel kopec nemohou vůbec vyjet. Policisté na místě situaci řeší," sdělila ve středu k večeru. V nočních hodinách policie oznámila, že úsek není průjezdný v obou směrech.

Dopravu ve středu také komplikovala situace, kdy čtyři nákladní automobily nemohly vyjet kopec na silnici I/55 u Kokor na Přerovsku, kde se následně tvořily kolony.

Středeční situace byla však oproti úterku mnohem klidnější.

„Řidiči si začínají zvykat na sníh a na komplikace s počasím," doplnila za policii Tereza Neubauerová.

Podle policistů je nejčastější příčinou havárií nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno často předvídat.