Dálnice byla znovu plně průjezdná po třetí hodině odpoledne.

„Zraněný řidič měl řezná poranění v obličeji a na ruce. Převezen byl při vědomí k ošetření na traumatologii,“ sdělil Jan Weinberg z krajské záchranné služby.

Z proražené nádrže uniklo asi dvě stě litrů nafty do půdy.

„Dvěstě litrů uniklo po nárazu do okolní půdy, kterou pak bude muset majitel kamionu sanovat. Naštěstí v nejbližším okolí nejsou žádné vodní toky, takže by ekologický dopad neměl být nijak kritický. Jsou to ovšem pouze předběžné dohady,“ vysvětlila na místě nehody Hana Zvoníčková, vedoucí odboru vodního hospodářství na olomouckém magistrátu.

Řidič kamionu před havárií zřejmě přehlédl Ford Transit stojící kvůli poruše u krajnice a zezadu do něj narazil. Následkem smyku pak vjel do výmolu u kraje vozovky.

„Opravoval jsem poruchu na autě a nejdnou do nás zezadu vletěl kamion, štěstí, že se nám nic nestalo,“ řekl jeden z cestujích z tranzitu.

Na místě zasahovalo také speciální vozidlo vyprošťovací služby, které návěs z příkopu vytáhlo.

„Policisté odklánějí dopravu ve směru na Křelov, připojení zpět na rychlostní silnici číslo 35 je pak u obce Unčovice,“ informovala před polednem mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová. Dálnice ve směru na Mohelnici by měla být opět zprůjezdněna před druhou hodinou odpoledne.

Od začátku týdne je to již druhá nehoda, ketrá zkomplikovala dopravu na dálnici Olomouc - Mohelnice. V úterý u Příkaz narazil náklaďák do vozidla silničářů, kvůli vyteklé naftě byl úsek čtyři hodiny neprůjezdný. Více: VIDEO: Havarovaný kamion blokoval čtyři hodiny dálnici