Řidič náklaďáku, který ji zřejmě způsobil, ale z místa ujel.

Policisté Dopravního inspektorátu se proto obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění nehody.

Podle prvotních informací náklaďák před sjezdem na Litovel začal přejíždět do levého jízdního pruhu, pravděpodobně ve snaze vyhnout se střetu s odstavenou nákladní soupravou Peugeot Boxer s přívěsem.

V levém pruhu však zrovna jela sedmačtyřicetiletá řidička Škody Rapid a kamion do ní narazil.

„Auto se na silnici roztočilo a zastavilo u pravého okraje. Za neznámým řidičem náklaďáku jela dodávka Renault Master, jejíž devatenáctiletý řidič ve snaze zabránit srážce prudce zabrzdil a strhl řízení vpravo. Tam však stálo odstavené vozidlo Peugeot Boxer, do kterého narazil a odhodil ho na svodidla. V té době v něm seděl osmnáctiletý řidič,“ popsala policejní mluvčí Irerna Urbánková.

Srážka Volkswagenu Polo a octavie u Horní Moštěnice
Polo sestřelilo octavii na hlavní, pět zraněných


Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění a alkohol u řidičů dechové zkoušky vyloučily. Hmotná škoda se předběžně odhaduje asi na jeden milion korun.

Policisté teď hledají svědky nehody, kteří by mohli pomoci při odhalení řidiče neznámého nákladního auta.

„Řidiči, kteří v danou dobu úsekem projížděli a mohli nehodu vidět, případně mají v autě kameru, jež mohla nehodu zachytit, ať prosím kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc,“ uvedla Urbánková. To je možné buď osobně na adrese Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci nebo telefonicky na 974 766 251, případně kdykoliv na lince 158. 

Nehoda u Daskabátu
Opilý mladík v seatu napálil do betonové skruže