Tragická nehoda se stala v pátek 24. srpna okolo šesté hodiny večerní mezi Zvolí a Libivou na Mohelnicku. 

Hasičská stříkačka havarovala na hlavním tahu do Mohelnice u odbočky na Květín. Hasiči míříli k zásahu u dopravní nehody.

Cisternová automobilová stříkačka se převrátila na střechu a narazila do vzrostlého topolu. Zraněni při události měli být čtyři lidé.

„Nehoda měla tragické následky. Zemřel při ní příslušník Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, stanice Zábřeh, další utrpěl velmi vážná zranění. Dva příslušníci byli zraněni lehce. Příčina nehody není v tuto dobu známá a je v šetření Policie České republiky,“ sdělil ředitel Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Karel Kolářík.

Srážka mercedesu s kamionem u Kokor
Mercedes vletěl u Kokor pod kamion

„Pozůstalým po zemřelém kolegovi projevuji hlubokou upřímnou soustrast a kolegovi, který utrpěl těžké zranění, ze srdce přeji, aby svůj náročný boj s nepřízní osudu vyhrál,“ dodal ředitel Kolářík.

Kvůli nehodě byla silnice neprůjezdná. Policisté ji na několik hodin uzavřeli.

V pátek se na Šumpersku stalo několik nehod. Nejdříve se před třetí hodinou odpoledne srazilo na Bludovském kopci několik osobních aut. Vozy skončily v poli. Zraněním skončila nehoda mezi Šumperkem a Bratrušovem. Auto se při ní převrátilo na střechu.

Po neznámém řidiči vozu bílé barvy, který 14. srpna vytlačil na dálnici D1 mezi Ostravou a Olomoucí Opel Vivaro, pátrají policisté Dálničního oddělení Kocourovec.
Řidička měla na D1 vytlačit opel do svodidel. Neviděli jste to?
Srážka dacie s motorkou mezi Písařovem a Bušínem na Šumpersku
Motorka se čelně srazila s dacií, obě vozidla shořela