Redaktor
Do Deníku mě přivedla touha stát se novinářem a psát o dění v našem městě, tedy v Ostravě. Bylo to v roce 2005, kdy jsem nastoupil jako elév do redakce Moravskoslezského deníku. Musím říct, že mě práce v redakci od počátku bavila, ač jsem se samozřejmě musel „vyučit“ na všech nepopulárních rubrikách a tématech od anket na ulici přes tiskové konference, na které se zkušenějším kolegům moc nechtělo.
Postupem času jsem se dostal až do pozice reportéra a psal jsem o zajímavých tématech týkajících se celého Moravskoslezského kraje. Stěžejní oblastí pro mě byla regionální politika a hlavně odhalování nekalých praktik, které měli komunální politici na Ostravsku na triku.
Šéfredaktor
Od roku 2013 do roku 2019 jsem byl krajským šéfredaktorem Deníku v Moravskoslezském kraji a spolu se svými výbornými kolegy jsem se snažil o to, ať děláme noviny, které budou naše čtenáře bavit.
Extra
Jak se říká – není malých výzev. Proto jsem na podzim roku 2019 přijal nabídku, abych sis vzal na starosti celorepublikové řízení našeho speciálu Deník Extra a ještě pár dalších věcí na úrovní centrální redakce. Můj současný cíl tak je, aby Extra, které má více než dvoumilionový náklad, skutečně dělalo dobrou reklamu naši náročné práci a bylo výkladní skříní toho, co v každém okrese pro čtenáře Deníku děláme!
Rodina a koníčky
Koníčků mám víc, než volného času… Ze všeho nejraději trávím čas s rodinou – se ženou a dvěma dcerami. Ideálně vyrážíme třeba i s dalšími známými někde na výlety – na túry, lyže, běžky, na kolo či k vodě. Rád sportuju, takže chodím s kamarády na florbal, baví mě ale i badminton, basket, občas se překonám a jdu si zaběhat. A abych nezapomněl, tak ještě rád čtu – nejen Deník, ale zhruba pět minut předtím než usnu i nějakou dobrou knížku.
Vaření
Dalším velkým koníčkem je „domácí“ vaření. Zavřít se v kuchyni připravit nějakou dobrou večeři či oběd mě zaručeně přivede na jiné myšlenky. Jaké jsou mé oblíbené recepty, na kterých se vyřádím? Tak třeba hovězí líčka na víně, kvůli kterým si dokážu brzy ráno přivstat, abych je stihl připravit a už v sedm dát na pomalé pečení do trouby, aby byly do oběda měkké jako máslo…