Program prodloužené středy odstartuje v 17 hodin v kavárně Café 87 besedou s Michalem Jarešem, který návštěvníkům popovídá o vztahu Káji Saudka a světového undergroundového komiksu. O hodinu později se příznivci starého umění mohou přesunout do Arcidiecézního muzeu Olomouc, kde je kurátorka Jana Hrbáčová provede výstavou patnácti Madon zapůjčených z Polska, Německa, Rakouska, ale také pařížského muzea Louvre.

Mladší generace jistě nadchne zpěvák skupiny Tatabojs Milan Cais. Ten v Muzeu moderního umění povede od 18 hodin speciální komentovanou prohlídku stálé expozice Století relativity.

„Milan Cais se bude soustředit zejména na exponáty významného českého umělce Huga Demartiniho, který byl jeho pedagogem na Akademii výtvarného umění a k němuž se hrdě hlásí. Návštěvníci tak budou mít možnost podívat se na část stálé expozice jinýma očima," vysvětlil lektor Muzea umění David Hrbek. Svou dosavadní tvorbu pak umělec představí během projekce v Besedním sále od 19 hodin.

Kdo si bude chtít prohlédnout fotografie ze slunné Itálie a ještě si poslechnout pár známých skladeb od zpěváka a skladatele Richarda Pogody, měl by přijít do kavárny Café 87. V 19.30 hodin zde začíná výstava italské kolekce snímků fotografa Pavla Koppa, která svého času nadchla herce Miroslava Horníčka natolik, že ke každé z fotografií napsal krátkou esej.

Závěr programu obstará od 20 hodin přímo ve výstavním sále Trojlodí koncert kapely E CONVERSO, která propojuje vlivy newyorské downtown scény, současného evropského jazzu a volné improvizace.

Během celého dne a na všechny akce je ve středu volný vstup.