Svého oblíbeného interpreta si v nabitém programu najde skutečně každý.

Už v říjnu se na pódiu objeví legendární Karel Plíhal, Jiří Macháček s kapelou Mig 21 nebo Richard Krajčo se skupinou Kryštof.

Začátek školního roku je v U-klubu pravidelně ve znamení velkých akcí, a stejně tomu bude i letos.

V úterý se prostor Korunní pevnůstky zaplnil tisíccovkami návštěvníků a skvělou muzikou. Festival Back to School 2013 nabídl zdarma koncerty kapel jako Horkýže Slíže, Charlie Straight nebo UDG. U-klub pak hostil noční after party.

K tradičním podzimním hostům klubu pak patří muzikant Karel Plíhal, který vystoupí 9. října a zahraje skladby nejen ze svého posledního, kritiky ceněného alba Vzduchoprázdniny.

Fanoušci tvrdších žánrů se zase mohou těšit na rockmetalovou formaci Fox Territory, na jejichž koncertu vystoupí další tři podobné kapely ze všech koutů republiky. V podobném duchu se ponese koncert německé metalové legendy Human Zoo, který se uskuteční 12. října.

Nebudou chybět ani domácí hudebníci.

„Jsme rádi, že můžeme v říjnu naše návštěvníky pozvat na báječnou koncertní show kapel Mig 21 a Kryštof. Připravujeme také spoustu večírků a party," řekl ředitel U-klubu Leo Friedl.

Velkým lákadlem programu je také i Slet bubeníků Still in Space Tour 2013, na kterém se setkají nejlepší čeští bubeníci a rytmy celého světa.

Letos do Olomouce přijede bubeník David Koller z kapely Lucie, Pavel Koudelka z Mňágy a Žďorp a další skvělí bubeníci včetně kanadského Ephraima Goldina a Američana Keny Grohowskiho.

„Každý rok vzniknou nové skladby, které jsou představeny na putovním festivalu po České republice. Jsme moc rádi, že se U-klub stal jejich pravidelnou zastávkou. Návštěvníci si kromě klasických bicích souprav poslechnou i exotické nástroje pocházející od Karibiku po Polynésii," vysvětlil Leo Friedl.

Svou každoroční návštěvu klubu nevynechá ani funk rocková formace J.A.R., která přijede 6. listopadu v rámci turné nazvaného Za zvuku armatour 2013. Hned další den zazpívá Ondřej Ruml v doprovodu Dobrý Večer Quintet na benefičním koncertu na podporu domovů pro seniory. Na pódiu ho doprovodí pět vokalistů a na dvě písně také malý dětský sbor.

Prosinec bude v U-klubu především ve znamení blížících se Vánoc, a tak nebude chybět ani tradiční nadělování dárků. Na oblíbeném Štědrém večírku budou 17. prosince čekat na příchozí punče i spousta překvapení a lákavých cen.

Program U-klubu do konce roku

5. říjen, 9 hodin - 9. folkový guláš a 23. oblastní finále Dětské Porty ročník 2013
Soutěžní přehlídka folku, country a jiných víceméně příbuzných žánrů pro neprofesionální, začínající hudebníky a zpěváky

8. říjen, 21 hodin - Studentský seznamovací večírek

9. říjen, 20 hodin Karel Plíhal (Vzduchoprázdniny)

11. říjen, 20 hodin Fox Territory
Koncert progressive rock- -metalové formace

12. říjen, 20 hodin Human Zoo + suport Black Tiger
Koncert jedné z nejoriginál­nějších evropských hard rockových kapel

14. říjen, 20 hodin Právnický antiples

15. říjen, 21 hodin ČeskoSlovenský večírek

16. říjen, 20.30 hodin Mig 21 (Šňůra Tour 2013)

19. říjen, 20 hodin Venefica (Křest nového videoklipu Release party)
Slavnostní koncert k prezentaci nového klipu kapely

22. říjen, 21 hodin Pepino party

23. říjen, 20 hodin Slet bubeníků (Still in Space Tour 2013)
Nejlepší čeští bubeníci a rytmy celého světa. Letos Pavel Fajt, David Koller, Miloš Vacík, Pavel Koudelka, Ephraim Goldin (CAN), Keny Grohowski (USA)

31. říjen, 21 hodin Kryštof (Fernet Club Tour 2013)

6. listopad, 21 hodin J.A.R. (Za zvuku armatour 2013)

7. listopad, 19 hodin Ondřej Ruml + Dobrý Večer Quintet (A Capella Tour 2013)

12. listopad, 21 hodin Sexy party

14. listopad, 17 hodin Snow Film Fest
Oblíbený filmový festival zimních sportů

22. listopad, 19 hodin Johny Machette, Voxel a Adam Mišík

12. prosinec, 20 hodin Evelynne

14. prosinec, 20 hodin Deathnoise Festival Vánoční speciál

17. prosinec, 21 hodin Štědrý večírek
Tradiční závěrečná party na konci roku s vánočním punčem