"Letošní novinkou je spolupráce se dvěma organizacemi, kterých si velice vážíme. Jsou to Pastiche Filmz, s kterými uvádíme jeden z hlavních filmů, a Trans*parent, s nimiž spolupracujeme na diskuzi po filmu s transtematikou,“ zve na festival Ondřej Moučka, předseda spolku Ollove, který olomoucký festival pořádá.

Program Ozvěn odstartuje snímek Dívka. Jedná se o příběh mladé baletky, která svádí souboj o to, aby uspěla ve svém oboru a zároveň co nejrychleji získala své pravé já. Promítání proběhne ve filmovém sále v Uměleckém centru Univerzity Palackého na Univerzitní ulici.

Následná diskuze pak bude v bistru Konvikt. Ve středu večer, právě ve spolupráci s Pastiche Filmz, Ollove pořádá projekci snímku Hard Paint. Již odpoledne se koná také takzvané ozvěnové testování na HIV, které oproti minulým letům prošlo proměnou.

"Vzhledem k tomu, že ministerstvo zdravotnictví přestalo financovat mobilní testování, tentokrát nedorazí sanitka s vyškoleným personálem z Domu světla, ale lidé si mohou zajít do regionálního checkpointu na Wolkerově ulici," vysvětluje za Ollove Šárka Loukotová Novotná.

Čtvrteční program hostí Picolo – Pirátské centrum Olomouc, kde poběží blok krátkých filmů s lesbickou tematikou nazvaný Žena mých snů. Film Kraťasy, zaměřený na gay vztahy v pátek uvede festival v kavárně Druhý domov. A v tomto podniku udělají i sobotní tečku za festivalem lesbická verze Vagina monology, výtvarný workshop a koncert kapely Litera. (lub)