Hope Astronaut, Loco Poco a The Gardeners. Akce, kterou organizátoři pojmenovali Olomoucké listopadohraní, nabídne nadupané taneční rytmy i přemýšlivé „kytarovky".

„Tento koncert je milým zpestřením podzimní sezony. Jsem rád, že u nás po čase opět přivítáme kapely, které tu delší dobu nevystupovaly," poznamenal dramaturg U-klubu Leo Friedl.

„V Účku jsme hráli naposledy před třemi lety, takže se na koncert moc těšíme. Představíme několik nových skladeb z naší připravované desky, kterou plánujeme nahrávat na jaře," prozradil frontman Hope Astronaut Tomáš Krejčiřík.

Do vyhlášeného studentského klubu se po delší odmlce vracejí i olomoučtí Loco Poco, kteří na zdejších prknech odehráli svůj první větší koncert už před třinácti lety.

Funkpopová formace představí skladby z nově nahraného Microdema. Jenom u nich ale rozhodně nezůstane.

„Zahrajeme i zbrusu nové kusy. A jedna skladba bude na čtvrtečním koncertě dokonce mít světovou premiéru," nechala nahlédnout do playlistu kapely Loco Poco zpěvačka Kamila Spíchalová.

Každá z formací má své vlastní věrné publikum, chtějí však přilákat i další posluchače.

„Každá z vystupujících skupin má svůj osobitý přístup k tvorbě a vlastní originální zvuk. Návštěvníci koncertu se mohou těšit na kvalitní muziku různých žánrů v podání zkušených hudebníků," dodal pořadatel Friedl s tím, že po slosování vstupenek během koncertu čekají na některé šťastlivce zajímavé ceny. Akce odstartuje o půl osmé večer.

Autor: Pavla Částková