Maratón, který začíná v 18 hodin nabídne příznivcům tohoto žánru hned tři známé filmy, a to český snímek Alois Nebel a americké Avengers a 300: Bitva u Thermopyl.

První snímek si jistě nenechají ujít fanoušci tvorby výtvarníka a hudebníka Jaromíra 99 a spisovatele a scénáristy Jaroslava Rudiše. Alois Nebel nabídne divákům pohled do stíny zmítané duše hlavního hrdiny, který nakonec nalezne odvahu, aby se s nimi utkal.

Filmová noc komiksu však nabízí i žánrovou klasiku z dílny studia Marvel.

Ve snímku Avengers se diváci mohou těšit na superhrdinský tým všech dob. Na platně se během snímku vystřídá Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye i Black Widow. Zdali se této neuvěřitelné partě podaří odvrátit katastrofu a zachrání svět, se návštěvníci dozví v 19.45 hodin.

Na závěr filmového maratónu se spartský král Leonidas a jeho tři sta věrných bojovníků utká s mnohonásobnou přesilou Peršanů.

„Jako tečku za večerem jsme vybrali snímek 300: Bitva u Thermopyl, který má stále mnoho obdivovatelů. Doufám, svalnatí bojovníci zaujmou jak divačky, tak i diváky," doplnila ředitelka kina Zuzana Krylová.

Filmová noc komiksu začíná v 18 hodin a končí půl hodiny po půlnoci. Vstupné na celý maratón je 150 korun. Za jedno představení zaplatí návštěvníci 70 korun. (krk)