Projekce tragikomedie o populárním moderátorovi televizní předpovědi počasí, kterému se náhle rozpadne manželství i kariéra, začíná v multikině CineStar v 19 hodin.

„Jana Hřebejka doprovodí do Olomouce autor knižní předlohy a scenárista Michal Viewegh. Po skončení projekce povede dvojice besedu s diváky. Na následující den jsme pak připravili setkání těchto osobností se studenty gymnázií Hejčín a Čajkovského,“ přiblížila manažerka multikina Dagmar Černíková.

Film Nestyda je inspirovaný několika povídkami z Vieweghova bestselleru Povídky o manželství a sexu. Kromě spisovatele se na scénáři podílel i představitel hlavní role Jiří Macháček.

„Když jsem uvažoval, kdo by měl hrát postavu Oskara, od začátku jsem myslel na Jirku Macháčka. Nejen, že je to můj oblíbený herec, ale on se k té roli hodí. Je v odpovídajícím věku, má humor, přirozenost a jeho herectví má v sobě lehkost, stejně jako psaní Michala Viewegha. To, co Michal má v literatuře, umí Jirka v herectví, a proto jsem ty dva spojil dohromady,“ vysvětlil Hřebejk.