Příchozí na náměstí najdou také Kavárnu Deníku, kde bude jedinečná možnost potkat se se členy redakce Olomouckého deníku, jenž pravidelně přináší čerstvé zprávy z regionu.

„Uvnitř našich novin najdete kupon, díky němuž v Kavárně Deníku dostanete lahodný dárek. Deset našich předplatitelů také dostane šálek lahodné kávy zcela zdarma. Těšíme se na vás," pozvala čtenáře šéfredaktorka Olomouckého deníku Lucie Bukvová.

Novinkou letošního ročníku Hanáckých Benátek je módní přehlídka mohelnického návrháře Luďka Hanáka.

Vedle kavárny, módní přehlídky a spousty koncertů se návštěvníci mohou těšit i na farmářské trhy, roztleskávačky, zábavná stanoviště pro děti, mažoretky, taneční vystoupení, prohlídky radniční věže, kaple svatého Jiří, muzea a výstavní síně Městského klubu Litovel. Chybět nebude ani divadlo.

„S jarmarečními pohádkami O Všudybylovi a Syndibádovi vystoupí Divadlo Studna, které pozve i k vlastnoruční výrobě loutek," poznamenala Hana Vogelová, ředitelka Městského klubu Litovel. Bez tradičních projížděk na pramicích pod náměstím Litovle by slavnost nedostála svého názvu. Nebudou proto chybět ani letos, stejně jako ohňostroj, který se rozzáří ve 23 hodin.

Vstupné stojí v předprodeji 150 korun, na místě bude o padesát korun dražší. Děti od 4 do 10 let zaplatí 50 korun, děti do 3 let mají vstup zdarma. Vstupenka pro osoby s průkazem ZTP/P a doprovod stojí 50 korun.Všechny atrakce pro děti jsou zdarma.