Organizátoři festivalu zvou nejen na jména slavných hudebních interpretů jako je například slovenská formace No Name, čeští Chinaski, MIG 21, Monely Business, David Koller či Ewa Farna, ale také na pohádkovou atmosféru, o kterou se zaslouží nové osvětlení hradu.

Program začíná v pátek a bude pokračovat v sobotu. 

„Sobotní hudební vystoupení se konají vždy na dvou podiích. Již v pravé poledne své fanoušky potěší skupina Horkýže Slíže, následovat budou Chinaski, Polemic a David Koller. Příznivce punku jistě nezklame koncert legendárního Visacího zámku. Chybět nebudou ani Ewa Farna, Sto zvířat, MIG 21, Xindl X, Mandrage, Monkey Business a posluchači stále oblíbenější Tomáš Klus," vyjmenovala Martina Reková, mediální zástupkyně akce s tím, že v pátek program na Bouzově zahájí skupina Nebe, dále večer publikum roztančí kapely No Name a UDG.

Uskuteční se zde také tradiční karneval v maskách, který vyvrcholí vyhlášením nejhezčího kostýmu

. Areál festivalu na Bouzově bude v pátek otevřený od 18 hodin, v sobotu je kvůli velkému zájmu návštěvníků vstup do areálu možný již od půl jedenácté dopoledne.

Zároveň platí doporučení pro všechny návštěvníky přijít do areálu hodinu před plánovaným koncertem, aby byl dostatek času vyzvednout si vstupenky a projít kontrolou u brány. N

ávštěvníci mohou zdarma na festivalu stanovat ve stanovém městečku, k dispozici je rozlehlé parkoviště, úschovny kola a zavazadel.

„Hrady CZ se v tomto roce pyšní historicky nejvyšší návštěvností, která již v tuto chvíli činí padesát dva a půl tisíce lidí. V loňském roce to bylo souhrnem čtyřicet osm tisíc. Na Bouzov festival putuje ze zastávky na hradě Bezděz, kam přišlo sedm a půl tisíce návštěvníků," uzavřela Reková.

Lístky na festival je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet za zvýhodněnou cenu 250 a 400 korun, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 450 korun.

VÍCE INFO: MORAVSKÉ HRADY.CZ