Podle režisérky Hany Mikoláškové chtějí tvůrci v divácích vyvolat především jistý pudový strach. „Tento horor je hlavně o nebezpečí, které na člověka číhá v jeho bezprostředním okolí. Vrah či psychopat může klidně sedět vedle vás a vy nemáte nejmenší potuchu, kdo to vlastně je. Jde nám o to, aby se nad tím při sledování návštěvníci zamýšleli," vysvětlila Mikolášková.

Jelikož divadelní scéna nemá stejné možnosti, jako filmový střih, snažili se v Tramtarii podnítit návštěvníkovu fantazii jinak.

„Tajemnou atmosféru skvěle dotváří právě naše scénografie. Vytvořili jsme prostor, v němž máte pocit, že vidíte úplně všechno. Když se však jinak nasvítí, jsou v něm temná zákoutí, do nichž nikdy neproniknete. Stejně tak je to i u charakteru jednotlivých postav. Všichni mají své temné stránky, které vyjdou na povrch a opět se skryjí," naznačila podobu scény režisérka Hana Mikolášková, která v Tramtarii režírovala i inscenaci Bohyně z města hříchu.

Stejně jako v hororovém románu spisovatele Roberta Blocha, začíná celý příběh u dívky Marion, jež ujíždí s padesáti tisíci dolary v kabelce a plánem na lepší život. Je již dlouho na cestě, když v dálce zahlédne blikající nápis starého motelu Normena Batese a jeho matky. Jakmile ji Bates uvidí, má pocit, že se naplnily jeho nejtajnější sny. Krásná a chytrá cizinka mu rozumí, směje se a poslouchá. Dokud se do toho nevloží alkohol, jeho žárlivá matka a právě ten osudový nůž. Když pak po nezvěstné Marion začne pátrat její sestra Lila, milovaný Sam, detektiv Arbogast i místní šerif, začne pravá noční můra.

V hlavní roli Normana Batese se divákům představí přední herec Divadla Tramtarie Jan Konopčík, který bere úlohu legendárního padoucha jako jednu z největších hereckých výzev.

„Z filmu Psycho jsem ještě před nedávnem znal jen scénu ve sprše. Když jsem se však s příběhem skutečně seznámil, zjistil jsem, že je to opravdu geniální dílo a doufám, že se mé ztvárnění hlavního hrdiny bude divákům líbit," přál si Jan Konopčík.

V roli Marion Craneová uvidí návštěvníci herečku Paulinu Labudovou, její sestru Lilu si zahraje Bára Šebestíková a v úloze Sama se budou alternovat Marek Příkazký a Vojtěch Lipina.

Premiéra hororové inscenace Psycho začíná v Divadle Tramtarie v pátek v 19.30 hodin a druhá premiéra se uskuteční v sobotu ve stejný čas. Vstupné je 180 korun.