Auta, která ve čtvrtek kolem šesté obsadila okolí stadionu, měla značky z různých míst střední, jižní i severní Moravy. Hodinu před koncertem byla křižovatka před Bilou zablokovaná a lidé čekali ve frontách několik dlouhých minut.

S blížícím se začátkem vystoupení se vše dávalo do pohybu a zmatek se přesunul spíše na okolní parkoviště a před vstupní bránu, kudy vcházeli natěšení diváci.

Sólista Vadim Petrovič Ananěv v bílé, ostatní zpěváci a hudebníci v zelených uniformách ozdobených metály nastoupili před zhruba pět tisícovek lidí v hledišti pár minut po devatenácté hodině.

Umělce na pódiu přivítal nejen bouřlivý potlesk diváků, ale v jejich rodném jazyce k nim pár slov pronesl i olomoucký rusofil Miroslav Zahrádka, který přednáší na Univerzitě Palackého.

Potlesk diváků sílil s každou další písní. Na intenzitě však přece jen bylo znát, které skladby většina lidí zná a které se jim již z paměti vytratily.

Když však soubor spustil Lady Karneval od Karla Gotta, posluchači nadšeně vytleskávali do rytmu a podporovali ruského zpěváka, který se znatelným přízvukem zanotoval, že jeho milá „tanší v bílých kamažích“.

Úspěch sklidili jak Mladí Alexandrovci, tak tanečníci v estrých kostýmech, kteří předvedli tradiční tance i moderní rokenrolové sestavy.