Loňské výsledky by ale olomoučtí hokejisté měli hodit za hlavu. Vstup do sezony se totiž týmu povedl. „Bodíky pozvolna přibývají, ještě musíme nějaké získat. S bodovým ziskem jsme spokojení. Zápasy ale představují takovou přetahovanou," okomentoval start do sezony olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Kohouti přes léto posilovali v útoku a hodně se mluvilo o tom, že by tým potřeboval zvýšit produktivitu. Vypadá to, že tento cíl se podařilo splnit. Hanáci nastříleli 22 gólů a v tomto porovnání jsou lepší než Liberec nebo Vítkovice.

„Mírné zlepšení je znát. V Chomutově jsme dali čtyři góly, v Plzni šest. Honza Knotek je první v tabulce střelců," upozornil Zdeněk Venera.

Ten v posledních zápasech udělal změny ve složení útoků a zdá se, že se to osvědčilo. „Zkusili jsme tým oživit a zápas s Libercem jsme dohráli dobře. Změny byly ale vynuceny i tím, že se Mikúšova lajna rozpadla. V tuto chvíli to necháme beze změn," řekl olomoucký kouč.

Loni s Hradcem vše prohráli

když do týmu se už vrátil útočník Roman Rác, který se rozehrával v druholigovém Novém Jičíně. „Vrací se ale i Franta Skladaný. Je ale otázka času, kdy nastoupí. Měsíc jsme ho neviděli," konstatoval Zdeněk Venera.

Olomouckou formu dnes prověří Hradec Králové, se kterým v loňské sezoně Hanáci prohráli všechny vzájemné zápasy. Tentokrát se ale Mountfieldu příliš nedaří a v tabulce je až jedenáctý.

„Na loňskou bilanci nemůžeme myslet. Hradec je kvalitní mužstvo s ambicemi na první čtyřku. Na druhou stranu v Olomouci se hraje každému těžce. Soupeře se snažíme potrápit bojovností," poznamenal Zdeněk Venera.

Mora z dosavadních pěti domácích zápasů vytěžila osm bodů. „Je to otázka prvního gólu a štěstíčka v koncovce. Stejné to bude i s Hradcem. Nedá se očekávat žádný jednoznačný zápas. Rozhodne momentální forma," má jasno Zdeněk Venera.

Tak snad už to vyjde! Olomoučtí hokejisté totiž naposledy Hradec porazili 28. listopadu 2014. Tedy skoro přede dvěma lety.