„My tady hrajeme o mnohem víc než Jihlava v semifinále první ligy," říká devětadvacetiletý útočník, který se v posledních sezonách stal barážovým specialistou, protože prolínací soutěž hrál čtyřikrát v řadě.

Páté barážové zkušenosti byste se letos určitě rád vyhnul. Je tato možnost podle vás stále reálná, když na Karlovy Vary ztrácíte sedm bodů?
Jsem realista a vím, že to bude strašně těžké. My ale budeme bojovat do posledního kola, abychom se případně dobře připravili na tu baráž. To je jediná cesta, jak to zvládnout. Nemá cenu se upínat k tomu, že to skončí v play-out, musíme teď vzít na zřetel obě varianty a připravit se na obě možnosti.

V play-out jste v pozici, kdy si nemůžete dovolit zaváhat. Je to pro hráče na ledě svazující?
Myslím, že to nemá cenu vnímat, pro nás je hrozně moc důležité, že jsme teď dokázali vyhrát třikrát za sebou. Nyní se na to budeme snažit navázat, přidat čtvrtý korálek a budeme takhle chtít pokračovat zápas od zápasu a na konci uvidíme, na co nám to bude stačit. Teď musíme makat, protože sezona nejspíš bude delší a my se podle toho musíme chovat.

Ve všech třech posledních zápasech jste prohrávali, ale nakonec jste dokázali výsledek otočit. Zvedá se tím i psychika týmu?
Pokud dostaneme gól na začátku nebo do poloviny zápasu a neprohráváme nějakým výraznějším rozdílem, tak s tím zápasem je možné udělat všechno. Víme, že nemá cenu skládat zbraně, musíme si věřit a ty špatné vývoje nás nepoznamenaly.

V minulé sezoně se v olomoucké kabině vytvořil velký týmový duch. Aktuální situace se tomu aspoň z části podobá?
Pokud si kolektiv projde nějakou těžší situací, tak to ty sociální vazby nějakým způsobem zpevní. Je pěkné, že když se postupuje, tak všichni pějí chválu, že kolektiv je nejlepší, ale za všechno mluví výsledky. Myslím, že pro tento tým, jelikož je teď takhle dole, bude nejdůležitější asi ten výsledek. Ten musí být takový, že se tady extraliga zachrání. Podle toho nás budou lidi posuzovat.

Pomáhal jste Jihlavě vyválčit postup do semifinále. Teď už máte jasno, že ve zbytku sezony budete hrát jenom za Olomouc?
Pravidla jsou jasně daná, už budu jenom tady.

Jak moc budete průběh semifinále mezi Duklou a Chomutovem sledovat?´
Myslím, že těch starostí, co tady máme, je teď tolik, že se asi na některé zápasy podívám, ale není to priorita. Já mám teď problémy sám se sebou se v Olomouci adaptovat, chytit tady vlak, aby mi to neujelo a abych byl platný hráč. My tady hrajeme o mnohem víc než Jihlava v semifinále první ligy.

Jak jste si užíval jihlavské hokejové šílenství?
Když se jde zespodu nahoru, tak je to hezké. Udržet se, to jsou mnohem větší nervy. I co se týče přízně diváků je to daleko těžší. To je teď priorita.