Olomoučtí hokejisté, kteří se museli obejít bez druhého centra Petra Koloucha, přichystali novým mladoboleslavským trenérům přivítání, jaké si trio Hořava, Rulík a Patera určitě nemalovalo. Po 51 vteřinách usměrnil do sítě střelu Jakuba Galvase Vilém Burian.

„Začali jsme špatně, bázlivě, bez tempa, bez nasazení, a Olomouc nás za to potrestala,“ byl si vědom špatného začátku nový hlavní trenér Bruslařů Miloslav Hořava. „Do utkání jsme vstoupili výborně, pak jsme ale přestali hrát s pukem a čekali, co s námi domácí provedou. Nebylo to optimální,“ hodnotil Jan Tomajko, jeden z koučů Mory.

Z vyrovnané partie, která následovala, dokázali Středočeši ještě před koncem prvního dějství vyrovnat zásluhou Lukáše Pabišky. Jeho tečovaná rána přeskočila Konrádův pravý beton.

Na startu druhé třetiny Kohouty zpomalila dvě oslabení, dokázali je ale přežít a byli to oni, kteří využil přesilovku. Růžek Kantorovy branky vymetl famózní Zbyněk Irgl, který se trefil v pátém duelu za sebou. Byla to už jeho osmá branka sezony.

„Zbyněk to trefil parádně! Má teď střeleckou formu, můžeme se na něj spolehnout,“ chválil 37letého střelce Tomajko.

Boleslav pak tlačila, neměla se logicky nač šetřit, třetí prohru v řadě nechtěla dopustit. Na Konráda šlo v posledním dějství dohromady 12 střel, ale podruhé už puk ze své sítě tahat nemusel. Mora těsné vítězství uhájila a poskočila na sedmou příčku.

„Musím kluky pochválit, do obrany to zvládli výborně. Posledních pět minut od nás bylo vynikajících, soupeře jsme k ničemu nepustili,“ těšilo Tomajka, jehož mužstvo závěr zápasu na rozdíl od střetnutí v Liberci zvládlo s bravurou.

„Postupně jsme se začali zlepšovat, když to ale vezmu objektivně, myslím, že Olomouc byla lepší, organizovanější a silnější na puku. Proto získala tři body,“ řekl uznale Hořava.

Zatímco v předešlých kolech Hanákům těsné zápasy, v nichž byli většinou i lepší, nevycházely, teď jim to dvakrát za sebou klaplo. A to i navzdory tomu, že znovu nepředvedli žádný ofenzivní festival a teprve podruhé v sezoně byli přestříleni, konkrétně 20:31.

V pátek proti Pardubicím budou Kohouti před svými fanoušky útočit na třetí vítězství v řadě.

Fotbalisté Nových Sadů. Ilustrační foto
Další zklamání na Nových Sadech. Body si odvezl Havlíčkův Brod
Aleš Krč (u míče)
Střelec Krč rozhodl o další výhře Uničova

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Pabiška (Hanzlík) – 1. Burian (J. Galvas, Irgl), 33. Irgl (Burian, Nahodil). Rozhodčí: Horák, Hejduk – Frodl, Lučan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 2 611.
Mladá Boleslav: Kantor – T. Voráček, J. Říha, Kotvan, Plá-něk, Hanzlík, Kurka, Bernad – Orsava, Žejdl, Klepiš – Pacovský, T. Knotek, Vondrka– Šťastný, P. Musil, Látal – Pabiška, Skalický, Martin Procházka. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Irgl – Strapáč, Nahodil, Skladaný – Laš, Holec, Jergl. Trenéři: Tomajko a Moták.

Muž zápasu: Zbyněk Irgl
Marná sláva, tenhle borec je prostě k nezastavení. V zápěstí má dynamit s přesností chirurgického skalpelu. Trefil se v pátém utkání za sebou.

Autor: David Jahoda