Čtvrtfinálová série se pro Moru vyvíjí špatně, od vyřazení dělí Olomouc jediná prohra.

S jakými úkoly jste šel do branky v hodně nevydařeném zápase proti Plzni?
Šel jsem tam za stavu 0:3 
a účelem bylo pokusit se to nějak zastavit. To se bohužel nepovedlo. Hned mi tam přiletěla taková švihovka zpoza beka, což byla hodně těžká střela. Na to se nevymlouvám, když tam jdu, tak to musím mít. Zápas byl takový smolný, všechno jsme dělali naopak. Jeli jsme doleva a puk šel doprava. Asi není co komentovat.

Je alespoň něco pozitivního po takovém utkání?
Chtěl bych poděkovat všem lidem, ti byli fantastičtí. Pořád skandovali, dělali mexickou vlnu i za stavu 1:7, 1:8. To je fantastické a chtěl bych jim poděkovat a za kabinu se omluvit za tu třetí třetinu. Nepovedlo se nám to.

Ještě jsme neslyšeli ten poslední klakson

Ve čtvrtfinále má váš soupeř výrazně navrch. Lze sérii ještě zdramatizovat?
Ale ještě není konec. Další zápas začíná zase 0:0 a může se stát cokoliv. Ještě jsme neslyšeli ten poslední klakson a pořád žijeme. Budeme bojovat.

Chybí vám zkušená defenzivní opora Pavel Skrbek?'
Samozřejmě. Hugo nám hodně chybí. Když máme nejlepšího člena kádru mimo, tak to s týmem nějak zatřese. Ale nedá se nic dělat. Věřím, že se dá ještě do kupy, abychom byli ještě v plné sestavě. Zkusíme udělat maximum pro to, abychom ještě jeli do Plzně.

Zbývají vám po takové porážce ještě síly pro čtvrtý zápas?
Síly jsou vždycky, síly budou i na konci května. Kdykoliv. Myslím, že jsme všichni dostali i větší nálože. Je to hokej, to k tomu patří.

Když nám hořelo 
u zadku, vždycky jsme se semkli

Jak náročné bylo bojovat v takovém psychickém rozpoložení 
s Plzní?
Bojujeme kvůli sobě, kvůli lidem a za klub. Není čas přemýšlet, jsme na ledě a je to play-off. V Olomouci je to po dvaceti letech, vím, že někdo 
v play-off ještě nenastoupil. Někdy se to tak vyvíjí. Pořád je to jeden zápas a je jedno, jestli to skončilo 1:8 nebo 0:1. Někdy taková prohra může 
i pomoct do dalšího zápasu. Pevně věřím, že přijdeme jako jiný mančaft.

Je poznat, že mají Plzeňští větší zkušenost s play-off?
Tak asi jo, samozřejmě ti kluci jsou nějaký pátek v lize nebo nějaké play-off mají za sebou. Je to znát, ale zase půlka naší kabiny tam už byla. Na další zápas se zase semkneme, tak jak to tady umíme. Když nám hořelo 
u zadku, tak jsme se vždycky semkli. Myslím, že jsme se dostali i z těžších situací než prohrávat v play-off 0:3.

Co máte na mysli?
Loni v dubnu jsme byli poslední v tabulce, dostali jsme se z toho a ještě jsme byli první v té skupině. Můžu to porovnat. Prohrávat 0:3 v play-off je pořád pohádka oproti tomu, když můžete spadnout. Člověku to samozřejmě není jedno, ale psychika je úplně někde jinde.