„Je to 1:1 a uvidíme, jak se čtvrtfinále vyvine na našem stadionu,“ řekl gólman, který je kmenovým hráčem extraligového Liberce.

Ve druhém utkání jste si vcelku zachytal. Šlo na vás dohromady 46 střel.
Je v podstatě jedno, jaký byl poměr střel. Důležitý je výsledek a my si z Olomouce vezeme jedno vítězství. Přáli jsme si, aby byl stav série vyrovnaný. Jsme za to vděční.

Zlikvidoval jste řadu vyložených šancí.
Nechci, aby to vyznělo jako nějaká samochvála, ale říká se, že gólmani dělají play off. Věděl jsem, že musím podat maximální výkon, abych týmu pomohl. Kluci fantasticky bojovali, zblokovali spoustu puků, skákali do střel po hlavě, oddřeli jsme to jako tým. To bylo důležité, aby nás to nastartovalo do dalších zápasů. Je to 1:1 a uvidíme, jak se čtvrtfinále vyvine na našem stadionu.

Na jednu stranu jste zlikvidoval spoustu tutovek, ale druhý gól jste dostal po střele od modré. Jak byste popsal tuto branku?
Střela byla sice od modré, ale před brankou clonil Jirka Dopita a přes něj je špatně vidět.

Na ledě se začíná přiostřovat. Pro vývoj série bude určitě důležitá i disciplinova­nost hráčů?
Je to součást play off. Je lepší, když na ledě jsou emoce a hráče i diváky to vyburcuje. K play off souboje patří. Nikdo ze souboje neuhne. Víme, o co hrajeme, a nikdo nedá ani píď ledu zadarmo.

Co očekáváte od atmosféry na podstatně menším stadionu v Benátkách nad Jizerou?
Ani nevím, kolik se tam vejde lidí. Fanoušci povzbuzují celou sezonu, takže si myslím, že nás teď podpoří ještě ve větší míře. Doufám, že jim to vrátíme výborným výkonem. Třetí zápas bude pro celou sérii hodně důležitý. Půjdeme do utkání naplno, s maximálním nasazením.

Jste kmenovým hráčem Liberce. Co pro vás vlastně působení v první lize znamená?
Znamená to pro mě hodně, protože Benátky jsou oficiální farmou Liberce. Je to stejný zaměstnavatel. Snažím se vyhrát každý zápas a pomoci klukům k co nejlepšímu výkonu a výsledku.

Před rokem jste v play off chytal za Liberec, teď nastupujete ve vyřazovací části první ligy. Jaký je podle vás mezi těmito soutěžemi rozdíl?
Nechtěl bych to moc srovnávat. Play off je play off. Emoce jsou stejné. Ať je to áčko nebo farma, každý chce v zápase zvítězit. Každý pro vítězství udělá maximum a je mu jedno, co se mu stane. V těchto zápasech je maximální obětavost a nasazení.

Myslíte si, že výkonem v druhém čtvrtfinálovém zápase jste se přiblížil pozvánce do extraligového play off?
V Liberci je dané, že play off začne Pinc. Stát se ale může cokoliv. Příští zápas se mi nemusí povést. První dvě utkání skončila o gól, v dalším může být větší rozdíl. U gólmanů je to pokaždé jinak.